Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Як оплатити комунальні послуги у Львові онлайн: безпечний та простий метод

Реалії сьогодення істотно вплинули на платіжні звички українців. Як наслідок — збільшилась кількість безготівкових операцій з використанням банківських карток.

Зараз практично всі транзакції можна здійснити онлайн, не витрачаючи час на відвідування фінансової установи. Через інтернет можна поповнювати мобільний рахунок, сплачувати штрафи, податки тощо. Не є виключенням і розрахунок з комунальниками за спожиті ресурси. Як саме львів'яни можуть зручно, швидко і безпечно сплачувати комунальні послуги — розповідаємо в матеріалі.

Оплата комуналки через інтернет: покрокова інструкція

Оплата комунальних послуг — щомісячний обов’язок кожного власника або орендаря нерухомості. За несплату за користування ресурсами до боржників відповідно до норм чинного законодавства застосовуються санкції — від штрафів і пені до припинення надання послуг. Щоб уникнути неприємних наслідків, потрібно вчасно переказувати кошти на рахунки житлово-комунальних підприємств.

У багатьох комуналка асоціюється з горами платіжок. Проте сьогодні кожен львів'янин може заплатити за комунальні послуги онлайн, навіть не виходячи з дому. Допоможе в цьому платформа Portmone. Це зручний майданчик, що дозволяє спростити розв’язання буденних фінансових питань і цілком може замінити візит до банківського відділення.

На офіційному сайті Portmone в категорії «Комунальні платежі Львів» користувачі можуть заплатити за електроенергію, воду, опалення і газ.

Процес оплати займає декілька хвилин. Для цього потрібно:

  1. Обрати тип послуги та знайти в переліку необхідну компанію. Щоб пришвидшити пошук, можна ввести у відповідний рядок назву, IBAN чи ЄДРПОУ постачальника ЖКП.
  2. На сторінці оплати потрібно ввести необхідні дані. Це може бути, наприклад, особовий рахунок.
  3. Далі варто натиснути кнопку «Оплатити», ознайомитися з нарахуваннями, за необхідності скоригувати суму, ввести email і дані банківської картки.
  4. Підтвердити здійснення транзакції. На фінансовий номер, прив’язаний до банківської картки, буде відправлено SMS з одноразовим кодом, який потрібно вказати у відповідному полі.

Готово — кошти на рахунок постачальника послуг надходять, як правило, за декілька хвилин (максимальний строк — 3 робочі дні), а на електронну пошту платника відправляється лист з підтвердженням здійснення операції.

Додаткові переваги для користувачів Portmone

Здійснювати оплати на Portmone можуть як зареєстровані, так і анонімні клієнти. Споживачі комунальних послуг мають можливість:

  • створювати адреси, знаходити виставлені за ними рахунки та здійснювати оплати в один клік;
  • передавати показники лічильників;
  • зберігати квитанції в особистому кабінеті;
  • брати участь у реферальній та кешбек-програмі, отримувати бонуси та за бажанням виводити їх на власну платіжну картку.

Отже, платформа надає безліч зручних інструментів для спрощення розрахунків. Наголосимо, що особливо важливо своєчасно платити за комуналку в умовах війни. Це не лише дозволяє уникнути заборгованості, а й забезпечує підтримку економіки країни. Отримані від споживачів кошти дозволяють підприємствам оперативно виконувати ремонтні роботи після ракетних атак і забезпечити безперебійну роботу всіх мереж.