Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Колись писав вірші різними мовами, а два роки пишу лише українською»

Олег Пономарьов з Кривого Рога встановив національний рекорд у номінації «Найтриваліший час перебування по груди у холодній воді взимку з декламуванням віршів»

Фото пресслужби Національного реєстру рекордів України
Фото пресслужби Національного реєстру рекордів України

Не раз дивувалася відчайдухам, які на Водохреще стрибали у крижану ополонку. Але про таке, щоб зайти у холоднющу воду, просидіти у ній понад 30 хвилин, а при тому ще й читати вірші, почула вперше. Саме такий рекорд було встановлене 6 січня в екстремальній номінації - «Найтриваліший час перебування по груди у холодній воді взимку з декламуванням віршів».

Встановив національний рекорд журналіст і письменник з міста Кривий Ріг Олег Пономарьов, який на запрошення Національного Реєстру рекордів України спеціально прибув до Києва.

Він за давньою традицією на Водохреще спершу занурився в ополонку у Дніпрі, а далі протягом понад 30 хвилин читав вірші - свої авторські твори, які від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну пише лише українською мовою.

Одним з перших Олега Пономарьова зі встановленням рекорду привітав «Високий Замок».

— На встановлення рекорду спеціально приїхав вранці потягом з Кривого Рога, — розповів журналістці «ВЗ» рекордсмен. — Мені 56 років, моржуванням займаюся давно. Майже 20 років тому я вперше занурився в ополонку. А сьогоднішній рекорд присвятив своєму другу, заслуженому тренеру України, засновнику бійцівського клубу «Барс» у Кривому Розі Володимиру Коржаку. Це саме він познайомив мене з ополонкою. А потім я почав купатися протягом усієї зими у крижаній воді. Крижана вода мене загартовує, додає сил. Ба більше, уся моя родина також купається у крижаній воді - дружина і п’ятеро дітей. Та й не лише моя сім'я. Протягом зими купається у холодній воді доволі великий колектив однодумців.

— Але ви не лише купаєтеся, а ще й читаєте вірші?

— Два роки тому я навіть записав відео для встановлення рекорду. Сидів у воді 40 хвилин, а перед цим довго тренувався. Власне мій рекорд і полягає у тому, що я не просто сиджу у цій воді, а читаю власні вірші. Але почалася війна, вона й завадила реєстрації рекорду ще тоді. А тепер керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова мене запросила до Києва на встановлення національного рекорду. За ці два роки, поки триває війна, я написав нові вірші - патріотичні, про війну і наших захисників. І якщо раніше писав різними мовами, то тепер лише українською.

Схожі новини