Передплата 2024 «Добрий господар»

На іспанських пляжах є навіть кабани

Туристам, які відпочивають на південному узбережжі Іспанії, треба бути готовими до того, що компанію їм на білому пісочку складуть… дикі вепри

Для іспанців така картина - звична річ.
Для іспанців така картина - звична річ.

Ці жителі ближніх біосферних заказників взяли собі за моду відвідувати масові місця. Кличе їх туди перспектива на дурняка поживитися чимсь смачненьким. І вони це безцеремонно роблять.

Поліцейські вже зафіксували кілька випадків, коли кабани «порушували громадський порядок» на пляжах. Крали сумки з їжею відпочивальників, рилися в їхніх речах. А було таке, що навіть вкусили жінку, і та змушена була звертатися за медичною допомогою.
На появу кабанів люди реагують по-різному. Одні фільмують їхні походеньки, інші втікають, ще інші сприймають це як даність.
Раніше ми писали, що «дики» дозволяли собі розгулювати по німецьких пляжах, безперешкодно снували передмістями польських Ґдині й Ґданська. «Виходять на люди» вони і в Україні. Траплялося, цілі виводки перекривали траси на Волині й Поліссі і клянчили їжу в автоподорожників.

Зоологи пояснюють це явище своєрідним протестом кабанів: не задоволені тим, що люди все більше завойовують їхню територію…

Схожі новини