Передплата 2024 «Добра кухня»

І рохкає, і малює. Свиня-художниця заробила понад мільйон доларів

«Шедеври», створені рилом, мають у своїй колекції тенісист Надаль, актор Клуні, інші знаменитості

Свиня Пігкассо у момент «творчості». За таку абстракцію добре платять.
Свиня Пігкассо у момент «творчості». За таку абстракцію добре платять.

Один із зоопритулків у Південній Африці утримує власним коштом… свиня на прізвисько Пігкассо. За повідомленням видання The Daily Mail, протягом невеликого часу на її рахунок «набігло» 1 млн. 300 тисяч доларів. За ці надходження адміністрація звіринця купує корми для своїх постояльців, виплачує зарплату працівникам, розраховується за комуналку і послуги ветеринара. А заробила свиня таку велику суму не своїм салом, а рилом, талантом… малювати.

Маленькою Пігкассо через свої низькі кондиції ледь не потрапила на м’ясокомбінат. «Списати» її хотіли і че­рез те, що гризла все, що потрапляло на очі. Але коли одного разу побачила залишені кимось пен­злі у фарбі, то не схрумала, а вхопила їх рилом і давай водити ними по ватману. На картину-химе­ру та її авторку звернула увагу зоозахисниця Джо­ан Лефсон.

— У неї є пристрасть до малювання, — каже во­лонтерка. — Мені подобається дивитися, як сви­ня вагою понад 150 кг може так витончено водити пензлем по полотну.

Джоан стала все частіше залучати Пігкассо до «творчості». Про абстрактні «картини» незвич­ної художниці почули далеко за межами звірин­ця. Вони сподобалися таким знаменитим багаті­ям, як актори Джордж Клуні, Ед Вествік, тенісист Рафаель Надаль, які не шкодували грошей, щоб придбати «творіння» Пігкассо. За деякі її роботи шанувальники «високого мистецтва» викладали по декілька десятків тисяч «баксів». Загалом сви­ня заробила 1,3 млн доларів.

Схожі новини