Передплата 2024 ВЗ

У кожного свій «Погляд на Львів»

У львівській кав’ярні «Світ кави» на Катедральній відкрилася виставка молодого художника Володимира Цюпака «Погляд на Львів: палітра старого міста»

Фото автора
Фото автора

Робити виставки художніх картин не лише в галереях і виставкових залах, але й в кав’ярнях та інших закладах харчування в останні роки стає звичною справою. От і молодий художник з Жовківщини Володимир Цюпак вирішив представити на суд відвідувачів кав’ярні «Світ кави"свої роботи. Це невеликі за розміром картини, з яких до нас промовляє старий добрий Львів з його вуличками, храмами, трамваями… Всього експонується 27 картин, з яких п’ять присвячені військовій тематиці, три — графіка.

— Коли ви почали малювати? — запитала у Володимира Цюпака.

— Малювати почав з раннього дитинства, було мені роки 2−3. Тому згодом закінчив поліграфічний коледж і Львівську політехніку за спеціальністю «Архітектура та містобудування». Мої дядьки (на жаль, уже покійні) Ігор і Володимир Швеці теж займалися архітектурою і надсилали мені в село листки А4 формату, на яких були архітектурні креслення, а зворотна сторона була чистою, то я на тому чистому і малював, паралельно ознайомлюючись з архітектурою.

— Ваша улюблена тематика в живописі?

— Дуже люблю малювати Львів. Спочатку працював з аквареллю, а зараз в основному працюю з акрилом. Малюю в різних техніках — це і графіка, і акварель, і змішана техніка. Приємно, що мені дозволили мою першу виставку зробити саме тут. Це дуже атмосферне місце, де, сподіваюся, мої львівські краєвиди вписуються дуже органічно.

— Що в творчих планах?

— Сьогодні тут представлено п’ять картин на тему війни в Україні. Якщо їх хтось захоче придбати, то кошти підуть на ЗСУ. Хочу працювати над цією тематикою і надалі, хоча і Львів теж малюватиму.

До слова, картини Володимира Цюпака є у приватних колекціях власників таких країн, як Україна, США, Канада, Німеччина, Польща, Франція, Велика Британія, Австралія…

Виставка триватиме до вересня.

Схожі новини