Передплата 2024 ВЗ

Дикі свині набиваються людям у друзі

У публічних місцях сусідньої Польщі спостерігається «паломництво» лісових вепрів. «Дзіки» все частіше з’являються там, де працюють і відпочивають люди

Візити кабанів до людей уже не рідкість.
Візити кабанів до людей уже не рідкість.

Стадо із двох десятків кабанів кіль­ка днів тому провідало один із пляжів Ґдині. Несподівані гості бігали поміж людей у купальниках — ніби між дуба­ми у рідному лісі. У пошуках поживи своїми рилами шпорталися у піску, не проминали нагоди перевірити пожит­ки пляжників.

Поява іклачів неабияк налякала жі­нок, а от дітлахи були на сьомому небі від витівок кабанів. Особливо їх поті­шили маленькі смугасті поросятка, які прудко ганяли по пляжу.

Схожа історія трапилася у берез­ні цього року у Ґданську. Чималий кабан пристав до молодої пари, яка відпочивала на лавочці. Своїм чутли­вим рилом почав нишпорити у сумці, де були сховані бутерброди. Не зва­жав навіть тоді, коли цю сцену поча­ла фільмувати заробітчанка з України, яка стала мимовільним свідком цього трафунку.

Дикі кабани — не рідкість і в інших польських містах. Велике сімейство цих тварин бачили на дитячих май­данчиках, стоянках і заправках Кра­кова. Можна зустріти їх і біля сміт­ників, на великих звалищах. Інколи вони нападають на домашніх собак.

Муніципальні власті разом із еко­логами думають, чим викликана така поведінка диків, і розробляють контр­заходи — бо мало що може трапити­ся…

Схожі новини