Передплата 2024 «Добрий господар»

«Талант до музики Матвій успадкував від дідусів і бабусь»

Матвій Мандзюк — переможець конкурсу Paris: Talents d’Europe

Фото з особистого альбому Наталії Мандзюк
Фото з особистого альбому Наталії Мандзюк

13-річний Матвій Мандзюк, учень Львівської Школи мистецтв № 9, виборов друге місце на престижному конкурсі Paris: Talents d’Europe.

Про те, що це за конкурс, на якому інструменті грає юний переможець, журналістці «ВЗ» розповіла мама Матвія — Наталія Мандзюк.

— Наш Матвій до Франції на конкурс не їздив, оскільки конкурс відбувся у форматі онлайн, — каже пані Наталя. — Це не ми особисто надсилали запис, а викладач нашого Матвія — Богдан Іванишин, надзвичайно талановита людина і вчитель з великої літери. Ми знали, що запис надіслано, звісно, переживали, як поважне журі оцінить гру нашого Матвія. Голосування тривало понад місяць. І ось нам надіслали відповідь — наша дитина на ІІ місці.

— На якому інструменті грає ваш син?

— Матвій грає на барабанах і на ксилофоні. А у конкурсі переміг саме по класу ксилофона.

— Коли ви зауважили, що Матвій має талант до музики?

— Усі мої діти мають талант до музики. Старший син — Маркіян Мандзюк — співає у Львівському оперному театрі імені Соломії Крушельницької. До речі, 19 травня у Львівській опері відбудеться прем'єра опери «Запорожець за Дунаєм», у якій бере участь і наш Маркіян. Тож йдемо усією родиною на прем'єру. Середня донька Софія була піаністкою, але у дорослому житті стала юристкою. Старші діти вчилися у спеціалізованій музичній школі імені Соломії Крушельницької. Тобто Матвій мав з кого брати приклад, адже музика завжди присутня у нашому домі. А талант до музики успадкував, найімовірніше, від дідусів і бабусь. До прикладу, їхня бабуся Тамара Куценко — відома оперна діва. Природа на онуках, як кажуть, не відпочивала…

— Матвій вдома грає на барабанах?

— Ні. Інструменти у школі. Вчитель Богдан Дмитрович не просто дозволяє займатися у школі, а й заохочує дітей, щоб якомога більше часу проводили за музичними інструментами. А як би ви тільки чули, які гарні концерти проводить Богдан Дмитрович?!

— Які нагороди отримав Матвій за перемогу?

— Диплом, медаль і спеціальну статуетку цього конкурсу.

Схожі новини