Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Сільські природолюби разом із котом Гошманом підкорили Фейсбук

Кумедний кліп про домашнього улюбленця набрав понад мільйон переглядів

Це подружжя зняло півтори сотні романтичних і кумедних мініновел із сільського життя.
Це подружжя зняло півтори сотні романтичних і кумедних мініновел із сільського життя.

Ветеринарний лікар зі села Залісся Володимир Топишко і його дружина, швачка Олеся Мельник — великі природолюби-романтики. Своїми старенькими телефонами зняли півтори сотні ліричних відеороликів і тисячі фотографій про рідний край. Особливе місце у цій їхній творчості займають сюжети про домашніх тварин.

Героями аматорських кліпів з оригінальним му­зичним супроводом стали кізоньки, корова, собака, коти, миші, кролі, жаби, навіть напас­ні кліщі. З-поміж усіх цих «акто­рів» медійну мегапопулярність здобув мурчик Гошман.

Гошман — кіт приблудний. Прибився до цієї родини не зна­ти звідки. Виснажений, голо­дний, він нявчав до нових гос­подарів голосом домашнього папуги Гоші. Так кличка балаку­чого птаха стала похідною для назви нового мишолова, який склав компанію коту Мазуру.

Той самий кіт Гошман, який навчився відчиняти хатні двері.
Той самий кіт Гошман, який навчився відчиняти хатні двері.

Гошман — надзвичайно зби­точне створіння, — усміхаючись, розповідає кореспондентові «Високого Замку» пан Володи­мир. — Його улюблене заняття — вискакувати на двері і відчи­няти їх, тиснучи на клямку сво­єю вагою і просуваючи лапку у щілину. Через це наші хатні две­рі постійно «запацькані». Хоча Гошман завжди нагодований, не відчуває ні в чому ніякої по­треби, конче хоче потрапити до хати саме таким способом. Тож ми зняли сюжет, як він «штур­мує» нашу оселю. Цей про­стенький кліп набрав у Фейсбу­ці мільйон сто тисяч переглядів.

Олеся і Володимир самі зні­мають цікаві сцени, самі їх мон­тують, самі підбирають музич­не оформлення до них. Кажуть, сюжети виникають спонтан­но, ніяких постановок не ро­блять, нічого спеціально не під­лаштовують. Побачили щось оригінальне — і тут же зафільму­вали. Іноді кидають всю домаш­ню роботу і монтують черговий кліп зі своїми улюбленцями.

— Як реагують люди на ці ві­деоролики? — перепитує гла­ва сімейства. — Цілком позитив­но! Негативних відгуків не було жодного. Односельці дивують­ся, що таке можна зняти і що довкола них є така краса. Часто під нашими сюжетами «лайкає» народний артист, відомий актор театру і кіно, колишній керівник відділу культури Київської місь­кдержадміністрації Олександр Биструшкін, який записався до нас у фейсбучні друзі.

Схожі новини