Передплата 2024 ВЗ

«Жаба із грошима притягує … багатство»

Попит на земноводних ручної роботи — шалений!

Фото Наталії Дремлюги
Фото Наталії Дремлюги

Майстриня-лялькарка з Вінниці Наталія Дремлюга виготовила жабу, яка нікого не залишає байдужим… Малюнок знайшла в Інтернеті, він сподобався, робота захопила. Вийшла жаба із проникливим поглядом.

— Жабу у мене замовила клієнтка, — каже пані Наталія. — Вона їй так сподобалася, що попросила зробити ще одну — таку саму. Але коли побачила її, то сказала, що погляд у тієї жаби не такий глибокий, як у першої (усміхається,— Авт.). Так буває, коли робиш повтор, то робота уже виходить зовсім іншою (зокрема, і погляд). Я не часто роблю повтори, але є такі іграшки, які клієнти ну дуже просять зробити.

Загалом за останній час я зробила чотири жаби. Такі іграшки мають шалений попит! Я паралельно виготовляю дві-три іграшки. Шию, коли набридає, в’яжу… Одну жабу забрали у Німеччину. Діти подарували її своєму батькові, який колекціонує жаб. Іншу жабу я навіть не встигла сфотографувати. Принесла її на ярмарок іграшок ручної роботи, який відбувався у Вінниці перед Новим роком. Перед тим написала пост у соцмережах, які виставлятиму іграшки на ярмарку. Йде хлопець, підходить і каже: «О, жаба. Вона — моя!». Забрав і пішов. Люди потім підходили, і шукали саме жаб. А нещодавно одна клієнтка замовила у мене в’язану жабку. Її звати Люся. Тож попит на жаб є!

— З яких матеріалів виготовляєте жаб?

— Є така думка, що жаба з грошима притягує багатство, — усміхається Наталія Дремлюга. — Для першої жаби, наприклад, я зробила шкіряний гаманець (на шнурівці), у якій поклала копійки, які вже вийшли з ужитку (їх пофарбувала у золотистий колір). Мордочка у жаби вишита, всередині - синтепон. Жаба одягнута у коричневого кольору плащик, під ним — жилетка на ґудзиках. Коротенькі штани. Коли її береш у руки, у неї ніжки і ручки рухаються. Вона як театральна лялька.

Схожі новини