Передплата 2024 «Добрий господар»

«Анна сказала, що у неї є все, а захисникам ці гроші потрібні більше!»

Семирічна дівчинка передала на потреби ЗСУ 700 гривень

Фото з особистого альбому Надії Бакун
Фото з особистого альбому Надії Бакун

Захоплююся людьми, які віддають свої пенсії на потреби ЗСУ, або роблять власноруч цікаві вироби, а виручені кошти з продажу цих виробів перераховують волонтерам, яким довіряють. Бо, кажуть, нашим соколикам гроші більше потрібні. Ну, а про дітей, які долучаються до збору коштів, вже годі й говорити. Це маленькі герої, які своєю щирістю наближають нашу Перемогу! Такою щирою дівчинкою є учениця 2 класу Милятичівського ліцею, що поблизу Львова, Анна Бакун. Дитина зібрала 700 гривень і віддала нашим захисникам.

— Ми часто збираємося у когось вдома і ліпимо вареники, печемо солодощі і відправляємо нашим хлопцям на фронт, — розповіла журналістці «ВЗ» мама дівчинки Надія Бакун. — Недавно волонтерка Оксана Пришляк у нашій групі оголосила збір коштів на автомобіль для хлопців. Анна, мабуть, чула, як ми про це говорили між собою. Ніби тоді й не звернула уваги на нашу розмову. Принаймні, так нам здалося. Подруга навчила нашу Анну плести браслетики з різнокольорових резинок. І дитина, коли сплела кілька браслетів, спочатку продала їх нам вдома — татові, мені, бабусям і дідусям… На моє запитання, для чого їй гроші, відповіла, що збирає на машину, бо чула, як тітка Оксана (Оксана Пришляк. — Г.Я.) бідкалася, що бракує ще трохи. Ми подумали, що їй скоро набридне та ідея, можливо, захоче витратити на щось своє. Коли бачила, що після закупів залишається решта копійками, запитувала, чи можна взяти. На моє запитання — для чого тобі, казала, що збирає на автомобіль. А на Миколая їй прабабуся передала від Святого трохи грошей, і вона їх також доклала до зібраної уже суми. А потім перелічила, і оголосила, що зібрала 700 гривень, тож хоче віднести їх тітці Оксані, щоб та доклала до автомобіля. Однак з’ясувалося, що на автомобіль вже зібрали і навіть купили.

— Мабуть, була розчарована, що не встигла?

— Ні. Вона відразу зметикувала, що ще потрібні гроші на солярку. Тоді я зателефонувала Оксані, розповіла ситуацію, і перекинула на волонтерську картку Оксани 700 гривень.

— І навіть, коли зібрала таку суму, не спокусилися собі купити якусь іграшку чи джинси-кросівки?

— Я її про це запитувала. Анна відповіла, що у неї все є. Ба, більше. їй на День ангела — святої Анни подарували також гроші. То вона їх відразу відклала у свій гаманець. Сказала, як тільки будуть на щось збирати, вона відразу долучиться до збору!

Схожі новини