Передплата 2024 «Добрий господар»

Ресторани Львова святкуватимуть Новий рік «З вірою у перемогу»

Журналіст «ВЗ» дізнавалася про програму, ціни та «родзинки» новорічних вечірок

Фото з архіву «ВЗ»
Фото з архіву «ВЗ»

Війна війною, а зустріч нового року ніхто не скасовував. Попри воєнний стан, у Львові, який є найміцнішим тилом в Україні, у ніч з 31 грудня на 1 січня, заклади ресторанного бізнесу приготували для гостей святкову програму. Щоправда, більшість закладів святкуватиме скромно, бо розуміє ситуацію в країні…

Проте деякі заклади все ж вирішили гульнути на повну. Так, в одному із заміських ресторанних комплексів Львова зберуть плеяду топзірок та з ведучими, гонорари, яких в діапазоні кількох десятків тисяч доларів. Крім виступів артистів, гостей пригощатимуть вишуканим меню з найдорожчими винами світу. Квиток на такий «вогник» коштує 20−30 тисяч гривень з особи. Святкова програма триватиме аж до ранку (комендантська година в рамках воєнного стану — в опівночі)… Частину прибутку організатори «вогника» обіцяють пожертвувати на ЗСУ.

Журналістка «ВЗ» проаналізувала новорічні програми львівських закладів. Поцікавилася, чи поспішають бронювати гості столики?

Нічний клуб De Luxe Party пропонує гостям розважальну програму «Все буде Україна». Емоції гостям даруватимуть ілюзіоніст Ілля Хомяк, музичні хіти — від Dj Disstyle та Push Up Music Band, виступ танцювального шоубалету Diamonds Dance Show. Коштує така новорічна забава та меню вечора — 3,5 тисячі гривень. Адміністратор клубу Христина повідомила, що правила вечірки дозволяють одну пляшку алкоголю (шампанське чи горілку) на двох осіб. Можна приходити зі своїм міцним напоєм, але за кожну відкриту пляшку треба сплатити закладу умовний «податок» — 200 гривень. Вечірка починається о 22-й годині і триватиме доти, доки бажатимуть гості. Адміністраторка клубу припустила, що у новорічну ніч ніхто із закладів не буде орієнтуватися на комендантську годину.

Ресторан «Валентино» пропонує програму з вокальним виступом гурту Forte. Шеф-кухар ресторану Михайло Змисний приготує новорічне меню італійської кухні. Яка ж зустріч нового року без ігристого? У алкогольному меню новорічної забави — пляшка ігристого (на двох гостей). Менеджер ресторану Михайло Шевелюк розповів «ВЗ», що сюрприз вечора — презенти гостям: сертифікати в салон краси та в готельне спа, торти, шампанське… «З кожного столика, заброньованого на новорічну ніч, жертвуємо певний відсоток коштів на продукти для ЗСУ та на амуніцію для наших відважних воїнів. Вартість квитка на новорічну програму — 3 тисячі гривень, діти 6−12 років — півтори тисячі гривень, діти до шести років — безкоштовно», — каже Михайло Шевелюк.

Нічний клуб Split декларує зустріч нового року у стилі домашньої атмосфери. Для гостей виступатиме кавер-гурт Jennyfer band. Як годиться для клубу, танцювальна частина — під музичні сети ді-джеїв. «Ціна питання» новорічної вечірки залежить від місця: у ресторані клубу — 5,5 тисячі гривень, у караоке залі - півтори тисячі.

Ресторан Cloud no 7 Panorama теж вирішив організувати програму «Все буде Україна». «Фішка» — виступ зіркового артиста Олега Шумея, який прославився переспівом польського хіта «Біля тополі» (композиція присвячена українським військовим, які загинули на війні після російського вторгнення 2014 року, увійшла до трендів YouTube та чарту топ-100 Apple Music в Україні). На новорічній вечірці на гостей очікує магія від ілюзіоніста Юрія Мончака, а також стендап від коміка Миколи Капішона. Вартість вечірки залежатиме від залу, який обере гість. У залі, де відбудеться уся гучна шоу-програма, — 7,5 тисячі гривень. У залах «другої лінії» — 5−6 тисяч гривень. «20% прибутків від новорічної вечірки жертвуємо на ЗСУ», — повідомила «ВЗ» адміністраторка клубу Тетяна.

Готель «Цитадель» пропонує зустріч 2023 року в кращих українських традиціях. Гасло святкування — «З вірою у перемогу!». На відміну від нічних клубів, атмосфера святкування тут буде схожою до затишного корпоративу — Welcome drink (пригощання аперитивом при вході в ресторан), фотозона з професійним фотографом, для дітей — аніматор. Емоції гостям додаватиме виступ гурту Terry band. Перепустка на забаву коштує 6 тисяч гривень (для дорослих) та 3 тисячі для дітей.

Схожі новини