Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Порядок із бджолами доручили наводити поліцейському

Спеціалізується на приборкуванні роїв, втихомиренні шершнів і ос

“Бджолиний поліцейський” знімає рій із відеокамери спостереження за дорожнім рухом.
“Бджолиний поліцейський” знімає рій із відеокамери спостереження за дорожнім рухом.

У ці зимові дні у своїх вуликах дочікуються весни бджоли. З настанням тепла вони візьмуться за позитивну медозбірну роботу. І дуже часто ми зможемо побачити автономні великі колонії «божих комах», які разом зі своєю наставницею-маткою роєм приземляться десь на дереві. Не одного цей рій налякає…

У Нью-Йорку є спеціальний поліцейський, в обов’язки якого входить ловити у цьому мегаполісі бджіл-втікачів — аби не завдали шкоди людям. Донедавна цим контролером працював Деррен Мейс, який патрулював місто вночі. Змалечку він порався на пасіці, і одного разу це його захоплення допомогло вирішити проблемну ситуацію. Коли надійшов виклик про «хуліганство» бджолиного рою, Деррен прибув на місце і професійно зібрав цю компанію у паперовий ящик, а потім переселив її на пасіку.

Керівництво поліції вирішило запровадити нову посаду, адже дзвінків про небезпеку від комах надходило багато. Бджолині рої полюбляли приземлятися у парках, на вуличних ліхтарях, на горищах, стовпах, могли залетіти і в помешкання. Якось облюбували собі місце на поліцейській відеокамері, яка відстежувала рух транспорту.

Крім бджіл, допікали ньюйоркцям полчища ос, шершнів — і з ними треба було якось давати раду. Доручили цю справу Деррену Мейсу. І він щоразу «розрулював» ситуацію — при цьому життю комах ніщо не загрожувало.

«Бджолиним поліцейським» Мейс пропрацював вісім сезонів. Цього року він пішов на пенсію — і взявся пасічникувати на своєму заміському обійсті.

Схожі новини