Передплата 2024 «Добра кухня»

Підманула-підвела… акула

Хижа риба помилилася, навіщувавши бразильським футболістам перемогу

Тварин часто використовують під час віщунських шоу.
Тварин часто використовують під час віщунських шоу.

Любителі футболу Бразилії у розпачі - національна збірна достроково покинула чемпіонат світу у Катарі. «Пентакампеони» не змогли потрапити у півфінал через непоступливих хорватів. У цій футбольній трагедії фани серед інших звинувачують… акулу.

Напередодні матчу з «картатими» всі букмекери робили ставки на Неймара і Ко. Такий же прогноз видала під час своєрідного шоу акула-оракул: маючи на вибір два варіанти, вона взяла їжу з ємкості, позначеної бразильським прапором. Мільйони жителів найфутбольнішої країни сприйняли це як добрий знак. Проте…

Можливо, самовпевненість віщунів розслабила футболістів із Південної Америки: наприкінці матчу з хорватами вони дали змогу супернику зрівняти рахунок, а післяматчеві пенальті пробили бездарно.

Вину за провал на Мундіалі бразильські вболівальники частково покладають на рибу-хижака. Мовляв, це вона «заколисала» їхніх улюбленців, і тим забракло концентрації.

Представників фауни не вперше використовують під час різноманітних навколоспортивних атракцій. Починаючи із 2010 року стало модно, щоб брати наші менші вказували на потенційних переможців футбольних матчів. У ролі віщунів виступали восьминіг, слон, видра, кіт, лемур, коза, олень, опосум, коала, фредка, краб, кабан.

Останній «працював» на Євро-2012 у Києві. Працював погано, не вгадавши жодного результату збірної України. Через це розлючені фани пропонували відправити цього кабана на сало…

Схожі новини