Передплата 2024 ВЗ

«Із однією нафарбованою бровою не відпустимо. Генератор працює»

Львівські підприємства адаптуються до частих вимкнень електрики

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Відділення «Укрпошти», що на вулиці Пулюя, понад тиждень працювало без світла. З 15 листопада електрики не було в цілому житловому будинку, з усіх установ працювала лише аптека поруч, яка напередодні того ракетного удару придбала генератор у Польщі.

Приходжу на пошту за посилкою. Працівник пошти попередив, що оплатити карткою не можна. Попросив мене озвучити усі цифри замовлення і записав, для звіту. Після цього видав посилку. Хлопець каже, до нових умов уже звик, хоча працювати без електрики складно.

Менеджер із розвитку ресторану «Валентино», керівник Школи гостинного сервісу Horeca Shool Михайло Шевелюк розповів «ВЗ», що на даху працюють два генератори, які придбали ще десять років тому. Цими генераторами «живлять роботу» салону краси «Маска», готелю та ресторану «Валентино».

"Генератор встановили давно, коли завершували реконструкцію закладу. Ми прогнозували відімкнення світла в майбутньому і запаслися наперед, — каже Михайло. — Тепер генератори покращують нам життя. Організовуємо різні події, майстер-класи, тож не мусимо їх переривати через графіки відімкнень світла. Якби не було генераторів, то збитки лише у салоні краси «Маска» були б великими: мінус 5−7 манікюрів в день, 7−8 стрижок, дві послуги фарбування волосся, кілька послуг фарбування вій, брів, макіяжу… Також в салон краси ми придбали обладнання, яке працює без світла, за принципом мобільного телефону — його можна зарядити. Є спеціальні ліхтарі, які не залежні від електрики в мережі. Тому красуням немає чого хвилюватися, з однією нафарбованою бровою майстри вас не відпустять. Дизельний генератор працює, акумуляторне освітлення теж".

Заступниця директора готелю «Дністер» Олександра Гагаріна сказала «ВЗ», що зараз готель працює на власному новенькому генераторі. Його замовили ще в жовтні, коли рашисти почали обстрілювати ракетами об'єкти енергетичної інфраструктури.

«Довго ми його чекали, але він таки прийшов і зараз працює, — Це потужний генератор, — продовжує розмову пані Олександра. — До того працювали на позиченому генераторі».

Співвласник будівельної фірми «Нова оселя» Назарій Бербека розповів «ВЗ», що відімкнення світла змусили будівельників замовити генератори, щоб не припиняти зведення житла.

«Нарешті ринок стабілізувався, і генератори можна уже замовити, вони на ринку є, — наголошує Назарій. — Очікуємо на генератор. Його замовили у Львові в офіційного представника».

Схожі новини