Передплата 2024 «Добра кухня»

Кішки, не заглядайте у бетонні плити!

Бо через необачність можна потрапити у пастку

Мурчик у бетонному полоні і після визволення з нього.
Мурчик у бетонному полоні і після визволення з нього.

Всесвітній ресурс INature, який у знімках розповідає про красу нашої природи, опублікував фоторепортаж про порятунок кота у селищі Авангард на Одещині. Ювелірна робота працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій отримала захоплені відгуки громадян з різних країн.

Мурчик, про якого йде мова, нишпорив по закинутій будові. Його увагу привернула велика бетонна плита з багатьма порожнинами. У пошуках здобичі кіт пробрався в одну з них. Залізти заліз — а от вибратися з неї не зміг. Тваринка опинилася у бетонній пастці.

Фінал цієї пригоди міг бути сумним, якби не уважні люди, які почули тривожне нявчання. Про «НП» стало відомо у «Центрі безпеки громадян Авангардської громади», і там поквапилися на виклик. Найперше заспокоїли переляканого і зголоднілого заручника, дали йому їсти. А тим часом взялися з допомогою «болгарки» розрізувати плиту — при цьому робили все, щоб тваринка ще більше не нашкодила собі. За якихось пів години кота було звільнено з бетонного полону. Радості його господині не було меж.

Аналогічні трафунки з котами і бетонними плитами зафіксовано і у місті Корці Рівненської області, у самому Рівному, у Білій Церкві, у Хмельницькому, селищі Новому на Кропивниччині. І всюди на виручку приходили рятувальники. Для визволення мурчиків подекуди їм доводилося використовувати будівельні перфоратори.

Схожі новини