Передплата 2024 «Добра кухня»

Дикі кабани шпацерували Ґдинею…

Жителі 250-тисячного польського міста Ґдині, що на березі Балтійського моря, стали свідками ось такого потішного видовища: вулицями міста прогулювався виводок диких кабанів. Ні присутність людей, ні шум машин ікластих «туристів» не лякали

Дикі свині почувалися у великому місті, як у рідному лісі...
Дикі свині почувалися у великому місті, як у рідному лісі...

Відео цих походеньок набрало багато відгуків. Один з користувачів соцмереж, Даріуш Міколайчик, стурбовано каже: «У 90-х роках у Польщі жило 60 тисяч „диків“ — і все було спокійно. Нині ж їх мільйон — і маємо наслідки». Солідарний з ним Анджей Тимошук: «Що було б, якби ці кабани кинулися на людей? Куди дивляться відповідні служби?». А от Роберт Ясьорек дотримується іншої думки: «Так і повинно бути. Людина має жити у згоді з природою і всіма дикими тваринками. Нехай Європа дивиться, які поляки «екологічні… Зрештою, ніхто нікому не забороняє доступу до прогресу. Може, і «дики» хочуть чогось навчитися…»

Не бракувало у коментарях і гумору. Лукаш Люлеш написав: «Чув я, як маленький кабанчик хрюкав: віддайте нам наші гриби, а то зайдемо до вашої «Бєдронкі» (відомий бренд супермакетів — М. Л.)

Схожі новини