Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Поліссі виросли богатирські буряки

Ніхто у глибинці волинського Полісся не зміг виростити такий щедрий урожай кормових буряків, як родина Варчуків із села Полиці Камінь-Каширської громади Волинської області.

Цьогоріч Богдан Варчук зібрав буряки-велетні. Фото: газета «Полісся».
Цьогоріч Богдан Варчук зібрав буряки-велетні. Фото: газета «Полісся».

Тут на невеличкій земельній ділянці корені-красені «затягували» 8−9 кілограмів. Господар Богдан Варчук один за одним клав на вагу плоди і був приємно вражений.

Дивуючись небувалому врожаєві, він бідкався, як з таких ваговитих коренеплодів готуватиме корм для домашньої живності - свиней, корови, птиці. «Доведеться призвичаїтися розрубувати сокирою таких багатирів», — сплескували у долоні сусіди.

Господарі на своєму городі вже понад десять років вирощують цю культуру. Переконалися, що в умовах волинського Полісся найкраще себе зарекомендував відомий сорт Бригадир німецької селекції. Ділянку готували ще напередодні зими: дискували, приорали коров’ячий гній. А навесні додатково удобрили попелом та ще раз переорали землю. Звісно, не використовували жодної «хімії». Дружина господаря Тетяна вчасно проріджувала рослинки, аби мали достатньо місця для росту. Ось усі секрети вирощування небувалого врожаю!

Схожі новини