Передплата 2024 «Добрий господар»

«Головне у віртуальній сукні - донести певний месидж»

Патріотичне вбрання від української дизайнерки Олени Даць

Olena Dats' - український модний бренд, що працює у галузі Pret-a-Porter de Lux. Одяг Олени Даць вирізняється найскладнішими техніками обробки й оздоблення, тому дизайнер заслужила славу як віртуоз вечірніх суконь.

У травні на Каннському кі­нофестивалі Олена Даць пре­зентувала свій новий вірту­альний проєкт «Оберіг» — у шоурумі DPA Cannes у готелі JW Marriott, організованому Наталі Дюбуа. Знаменита аме­риканська кіноакторка Шерон Стоун обрала для себе саме сукню бренду Olena Dats'.

А нещодавно українська ди­зайнерка представила свою віртуальну 3D-сукню, створену у співпраці з dressx com. Цього разу віртуальний наряд примі­ряла французька акторка Фре­дерік Бель.

— Такі сукні створюються для того, щоб зменшити викорис­тання тканин, оскільки йде бо­ротьба за екологію, — пояснює дизайнерка. — Основне у ство­ренні віртуальної сукні - до­нести певний месидж до зна­менитостей. На кінофестивалі у Канні, до прикладу, я вруча­ла знаменитостям своєрідний Qr-код, розповідала про укра­їнську символіку. Кожна сукня має оберіг на собі: десь прихо­вано, десь на видному місці. Що потрібно для того, аби отрима­ти сукню мого бренду? Обра­ти гарне фото на повний зріст, закачати його, і 3D-дизайнер одягне вас у цю сукню. Якщо треба «підігнати» під вашу фігу­ру, все буде зроблено ідеально!

— Тобто реально цієї сукні не існує?

— Не існує! І піти на якийсь захід ви у ній не зможете. Зате вона буде у вашому фо­тоальбомі. На День Незалеж­ності у такій віртуальній сук­ні з’явиться відома українська актриса Наталя Васько. Такі сукні також придбали мої зна­йомі.

— Скільки треба заплати­ти за таку красиву річ?

— 35 доларів. Частинка ко­штів з кожної 3D-сукні йде на допомогу нашим захисникам.

Схожі новини