Передплата 2024 ВЗ

9 тисяч гривень — за малину!

Діти з Тернопільщини зібрали 127 кілограмів пахучих ягід і перерахували кошти для потреб ЗСУ

Мало не з першого дня. як в Україну увірвалися рашисти-«асвабадітєлі», тернопільські діти збирають кошти на потреби військових. Одні виготовляють прикраси з бісеру, інші - печуть смаколики. Усі власноруч виготовлені речі діти продають, а виручені кошти передають для ЗСУ. Вони готові робити все, аби долучитися до наближення перемоги, допомогти своєю посильною працею українським захисникам.

Цьогоріч на Тернопільщині щедро вродила малина. От загін добровольців зі села Борсуки, що на Лановеччині, вирішив зробити добру справу. За день діти зібрали 127 кілограмів малини. За продані ягоди борсуківчани зібрали 9 тисяч гривень!

А збирали малину Ірина Стасюк, Юля Пискливець, Ілона Бурак, Вероніка Дементюк, Ірина Обуховська, Софія Шевчук з братом Тарасом. Гроші не поклали собі до кишені, а усю суму передали волонтерові Валерію Собчуку, який допомагає військовим ще з початку війни — 2014 року.

Можливо, дітям і не вдалося б зібрати такий великий врожай, якби не підказка і допомога старших. Організувала школярів Катерина Допіро. Разом із мамою Нілою Федорівною, маленькою донечкою Софійкою, ще двома жінками-активістками, а це мами дівчаток-трудівниць, усі гуртом стали раненько до роботи. «Заокруглила» суму дитячої благодійності пані Неля. «Круглу» суму — 10 тисяч гривень додано у волонтерську скарбничку Лановеччини. Юним колегам пан Валерій подарував нагрудні значки з написом: «Ми з України».

Організаторка благодійної акції пані Катерина не так давно у Борсуках. Однак не сидить склавши руки. Жінка організувала для дітей розмовну школу з вивчення англійської мови. Як з’ясувалося, певний час Катерина Допіро жила за кордоном. Окрім англійської добре знає французьку. Свої знання віддає тим, хто хоче навчитися іноземних мов, тож працює з 50 маленькими борсуківчанами на волонтерських засадах.

До речі, діти не лише збирали малину. Мало не з перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну плетуть маскувальні сітки для військових. А дехто ще й долучається разом з мамами до фасування сухих борщів та супів.

Схожі новини