Передплата 2024 «Добре здоров’я»

“Хочу жити у своїй країні! А на машину можна заробити”

Рівнянин продає елітний Porsche Panamera GTS 2019. Усі кошти задонатить на ЗСУ

На сайті AUTO.RIA. рівнянин пан Віктор розмістив оголошення про продаж елітного автомобіля - Porsche Panamera GTS 2019. Ринкова вартість такого автомобіля — 140 тисяч доларів (за нинішнім курсом), або 4,95 млн грн.

“Продаю авто, один з символів успіху. Тепер успіх потрібен на полі бою, тому готовий продати, обміняти на дрони, “джавеліни”, іншу корисну техніку для ЗСУ”, - написав в оголошенні продавець.

Журналістка “ВЗ” зателефонувала до пана Віктора, аби більше дізнатися про його ініціативу.

Зауважимо, що “Порш” обладнаний проєкційним дисплеєм на лобовому склі, безліччю датчиків, камерами для паркування, мультимедіа для пасажирів та іншими цікавими зручностями. Машина має пробігу усього 21 тисячу кілометрів.

- Цей автомобіль у мене з 2019 року, - розповів журналістці “ВЗ” пан Віктор, чоловік за фахом програміст. - Ціна є ринковою. В країні війна. Зараз я на цій машині їздити не буду. Тому вирішив її продати.

- Якщо хтось буде торгуватися, знизити ціну?

- Якщо спущу 10-20 тисяч — це мінус 5-10 дронів. Мені багато людей пише, цікавляться автомобілем. Один чоловік захотів подивитися. Є такі, які просять дуже знизити ціну (Можна припустити, що це “перекупи”, які торгують автівками. - Авт.). Якщо є людина, яка хоче купити таку машину, вона буде розуміти для чого вона її купила.

- Ви готові повністю суму пожертвувати для ЗСУ?

- Так, повністю. Або поміняти її — на все, що потрібно для армії. Я хотів би все узгодити з військовим керівництвом у Рівненській області, запитати, що їм потрібно. Що потрібно на схід України. Головне, щоби гроші були використані ефективно, за призначенням. Звісно, я би хотів все проконтролювати. Перша задача — продати, друга задача — чітко зрозуміти, що потрібно. Можливо, форма потрібна, пікапи, дрони. Я хотів би не просто гроші віддати, а щоб було куплене те, що найбільше потрібне.

- Шкода вам продавати такий елітний автомобіль? На вас, мабуть, усі звертали увагу…

- Я рішення ухвалив, не шкодую. Зараз тисячі людей гине в Україні - на фронті, у мирних містах — це шкода! А машина - це таке, можна на ще одну заробити. Але я хочу жити у своїй країні! Щоб мої діти не воювали.

Схожі новини