Передплата 2024 ВЗ

«Украина – моя вторая половіна»

Про що співає російський гурт «Ногу свело!» у новому кліпі?

Так виглядає, що у полку «хароших рускіх» - поповнення.

До їхніх рядів долучився Макс Покровський разом зі своїм гуртом «Ногу свело!», які свого часу «руками і ногами» підтримували анексію Криму. Також учасники колективу незаконно приїжджали до півострова 2015 року та 2016. За це музиканти потрапили до бази "Миротворець".

Гурт випустив свій новий кліп на пісню «Україна». Кліп знімали в Америці. Режисером виступив Алекс Мусін, який кілька років тому переїхав із росії до США.

У пісні співається про Україну на тлі останніх військових подій, про українські міста, повітряну тривогу… Офіційна прем'єра відеоролика начебто на підтримку України вийшла 12 червня, коли на росії святкують "дєнь росії". Майже за добу після релізу кліп на YouTube перевищив 1 мільйон переглядів.

"Сьогодні ми даємо життя пісні "Украина". Попередні 34 роки свого існування ми йшли непростими шляхами для того, щоб зараз, у цій точці, у цю конкретну мить часу з'явилася на світ саме ця пісня. Що з нами з усіма буде далі, знає лише Всевишній. Ми знаємо лише те, що з Україною все буде гаразд", - написав у день прем’єри на своїй сторінці в Instagram Покровський.

Більшість сайтів хвально відгукнулася на новий кліп і вважають Макса Покровського мало не героєм. Натомість інші переконують, що «хароших рускіх» не буває. І посипався шквал обурень.

Найбільше народ обурюється, чому «Украина – вторая половіна», а не цілісний народ?

До прикладу, відомий український продюсер Михайло Ясинський вважає, що про подібних артистів варто забути.

«Загалом, цілком російська пісня та кліп. Саме в день росії і для росіян. Тому не розумію всіх цих "захоплень" від українців, – пише Ясинський. – Він співає у пісні «Украина – моя вторая половина»… Вторая половіна? Не знаю, яка у нього перша, та й знати не хочу. Але якщо у нього болить одна з них, то, здається, настав час вбити у собі ту половину, яка заважає нормально жити, або не може жити з іншою».

Прокоментувала «вторую половіну» і кохана Фагота – дизайнерка Ольга Навроцька: «Все добре, тільки ми не друга половина!».

Багато критики і у Твіттері

  • «І як ви думаєте, що роблять деякі українці? Репостять з безмежною вдячністю: "Дякуємо за підтримку і пісню, присвячену нашій країні. "Украина - моя вторая половина». Пішли на…, виродки, і навіть не смійте рота відкривати у бік моєї країни».
  • «До чого тут «друга половина»? Україна — самодостатня цілісна країна. А не чиясь половина. Чому «від Дніпра до Берліна»? Лівобережна Україна куди поділася? І для чого нам Берлін? Ми не претендуємо на чужі території!», - пише Максим Ф.
  • «російський (чи де він зараз) ґурт "Ногу свело!", що вже трохи сповнявся антиросійською риторикою, видав пісню "Украина". Посилання не даю, вихваляти "запорєбрічний укропатріотизм" не варто. Бо в них, виявилося, "Украина - от Днепра и до Берлина". Пішли… (майже усі цитати закінчуються посиланням за «рускім корабльом». – Г.Я.).

Дивно, що у кліпі нема жодного символу України. Усі актори - у білому одязі, бігають житніми полями не у вишиванках, а у простому лляному білому одязі, бо в українців, на думку росіян, немає етнічності, і все, на що ми здатні, це бути половиною «вєлікай расєї»!

«Ніяких кадрів звірств і руйнувань - просто потерпи, і расєя тебе врятує. От про що цей кліп і ця пісня?! Доброго слова про вільну Україну - патєрпі, і станєт кручє, бо прийде руській мір, і ти, Україна, повернешся до половини, станеш частиною расєї. Немає у пісні ніякої підтримки!», - написала у соцмережах Lia Ostra.

Сам Макс Покровський, який, найімовірніше, досі в Америці, щасливий, що його кліп набрав понад мільйон переглядів.

«Такої кількості любові від українців та нормальних росіян у нас ще не було. Я все своє життя пов'язаний з Україною, і тому мої пісні зараз лише про неї», - написав на своїй сторінці в Інстаграм Покровський.

Як з’ясувалося, фронтмен гурту «Ногу свело!» Макс Покровський має пряме відношення до України. Про це недавно розповів в інтерв'ю сайту golosameriki:

«Я на 50% українець, на 25% росіянин та на 25% єврей. Єврейсько-російські відсотки мені прийшли від татуся, який уродженець москви та росіянин, а 50 відсотків українських прийшло від матусі, яка уродженка Дніпропетровська. Батьківщину моєї мами зараз бомбардують. Це для мене має дуже велике значення».

От тільки не уточнив російський артист, хто саме бомбардує «батьківщину його мами» - чи то рускіє, чи «самі же сваї», як переконує російська пропаганда…

Схожі новини