Передплата 2024 ВЗ

Щоб придбати нову поштову марку про русскій корабль, чергу займали з 8-ї ранку...

Нова марка “Укрпошти” створила не менший ажіотаж, ніж попередня. У Львові черга філателістів розтягнулася на кількасот метрів

У понеділок, 23 травня, “Укрпошта” презентувала новий бестселер — марки «Русскій воєнний корабль … ВСЬО! Смерть ворогам!» (для відправлень по Україні), «Русскій воєнний корабль … ВСЬО! Слава нації!» (для міжнародних відправлень).

Перша марка, яку вмить розкупили, вийшла мільйонним тиражем, тому другу партію випустили вже п’ятимільйонним накладом, щоб кожен охочий зміг придбати знаменитий сувенір, який став кармічним (нагадаємо, через два дні після випуску першої марки, російський корабель ”Москва” потонув).

Презентацію марки у львівській філії “Укрпошти” відвідала журналістка “ВЗ”.

... Біля головного відділення “Укрпошти” на вулиці Словацького — довжелезна черга охочих придбати марки.

Це філателісти, які колекціонують поштові сувеніри та ті, хто перепродує марки. Чергу біля “Укрпошти” займали з 8-ї години ранку. За годину-дві черга розтягнулася аж до географічного факультету Франкового університету, що на вулиці Дорошенка.

Аналогічні черги вишикувалися і біля головної пошти у Києві та інших обласних центрах, де відбувалася процедура спецпогашення.

Пан Василь приїхав до Львова за маркою з Жовкви. Чергу зайняв близько 9-ї ранку. Чоловік збирає марки понад десять років, першу серію з рускім кораблем теж має. «Не втратив нагоди придбати і другу пророчу марку «Русскій воєнний корабль … ВСЬО!», тим паче, що минає сорок днів, як потонув крейсер».

Презентацію та погашення марок присвятили до Дня морського піхотинця.

«Сьогодні відзначаємо ще одну хорошу дату — День героїв, - сказав під час спецпогашення марки голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький. - Не бачив ще такого ажіотажу за марками. Черги, як за кордоном за новим айфоном...»

Художник Борис Грох, який намалював ескіз марки про корабель розповів під час презентації, що до війни навіть не думав, що свого часу намалює зображення до поштової марки. Планував поповнювати колекцію своїх картин.

«Плани обірвалися, коли почалася війна, - каже Борис. - Приємно бути частиною команди, яка випускала поштову марку. Приємно бути автором марки, яка символізує патріотизм українського воїна. Сюжет до марки намалював за п’ять годин, час від часу відволікався на новини щодо війни. Важко було сконцентруватися».

Гендиректор “Укрпошти” Ігор Смілянський повідомив, що придбати марку можна буде у більш ніж півтори тисячі відділеннях “Укрпошти”, зокрема у райцентрах.

«Щоб уникнути спекуляцій, введено ліміт на продаж марок. Одному покупцю - два блоки по три марки будь-якого номіналу, - каже він. - Також кожен охочий в Україні та світі, зможе зробити онлайн-замовлення марок на п’яти онлайн-майданчиках. На всіх онлайн-майданчиках є можливість для благодійних донатів на підтримку армії і тих, хто постраждав від воєнних дій».

В “Укрпошті” сподіваються, що невдовзі випустять марку з написом «Росія Всьо!».

Схожі новини