Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Медична допомога центру МедГлобал та консультування у разі використання хімічної зброї

Для лікарів мультидисциплінарних лікарень Львова та області міжнародна організація МедГлобал проводить навчання з хімічної зброї, політравмі, ультразвуковій діагностиці поранених

Коли почалася війна, міжнародна організація МедГлобал одна з перших приїхала в Україну з медичною, гуманітарною та навчальною місіями. Організація заснована в Америці, допомагає в Сирії, Ємені, Газі, та інших країнах у зоні конфлікту. Отож має досвід та допомагає Україні у момент, коли росія знищує цілі села з мирними жителями, в тому числі застосовуючи хімічну зброю, та поведінки при лікуванні уражень. До речі, президент організації Захер Сахлюль (Zaher Sahloul) - сирієць за походженням, щиро переживає через ті жахіття, які росія робила в його країні, тепер бачить цей повтор в Україні.

“Звісно, ми не можемо стояти осторонь” - каже Юда Славковський (Judah Slavkovsky), який привіз 19 валіз медичних товарів. Слід зазначити, що перед тим група приїхала з 167 валізами, які далі поїхали на Південь і Схід.

Цього тижня разом з американськими колегами провів навчання по політравмі та ультразвуковій діагностиці портативними апаратами, які після цього передають нашим лікарням.

Ще одним корисним напрямом, який пропонує МедГлобал для наших медичних установ, — це реорганізація приміщень для максимального заповнення пацієнтами, які можуть поступати у катастрофічно великих кількостях. Це називається сортування пацієнтів. Лікарі МедГлобал практично моделюють різні сценарії. Наприклад, вчора в одному з українських госпіталів проводили Тріаж, тобто сортування пацієнтів. Для моделювання ситуації було залучено волонтерів, які симулювали певні види поранень. Сортувальний комісар визначав ступінь уражень та перерозподіл пацієнтів до певних лікарів. І, звісно, ургентність кожного випадку та оперативність надання допомоги. Лікарі, адміністрація та тренери - всі залишилися задоволеними результатом та висновками.

Треба віддати належне українським лікарям, які у даних умовах, працюючи по 24 години на добу, знаходять час навчатися і отримувати відповіді на запитання, а також налагоджують стосунки з партнерами з міжнародних університетів та госпіталів.

Міжнародні фахівці готові й надалі консультувати наших лікарів та надавати медичне обладнання.

https://www.facebook.com/medglobalorgua/

Довідка

МедГлобал це одна з перших міжнародних організацій, яка приїхала в Україну на початку війни. Співпрацю розпочали з Міністерством охорони здоров'я. На організованій зум-конференції, на якій було 246 учасників медичних закладів України, визначили потреби та запрезентували свої можливості допомоги. Привезли багато медикаментів та постачають обладнання, зокрема портативні ультразвукові апарати для травматологів та реаніматологів, які перебувають на передовій, для оперативного визначення діагнозу та стану пацієнтів.

До МедГлобал долучаються лікарі-волонтери з різних країн, які приїхали в Україну, працюють у наших лікарнях у зоні бойових дій, допомагають нашим українським лікарям.

Ще один напрям — це робота з переселенцям та надання їм всебічної допомоги.

Схожі новини