Передплата 2024 «Добра кухня»

«У перший день букети верби розпродали за 15 хвилин»

За вторговані кошти дівчата з Лисинич «одягають» захисників Батьківщини

Радію, коли читаю повідомлення, як наша молодь допомагає ЗСУ. Добрих дітей виховали українські батьки – співчутливих, надійних і відповідальних. До таких належить і молодь Лисинич, що поблизу Львова. У центрі Лисинич дівчата продавали букети верби на освячення, а на виторгувані кошти «одягають» лисинецьких хлопців, які захищають Батьківщину. Про це журналістці «ВЗ» розповіла організаторка заходу, волонтерка, 20-річна Олена Зварич.

- На початку березня я зі своєю подругою з Лисинич почали збирати гроші на турнікети, - каже Оленка. – У телеграм-каналі Лисинич опублікували допис, у якому розповіли, що збираємо гроші на турнікети. Хто хоче долучитися і має таку можливість, попросили скидати хто скільки може. За два дні ми зібрали майже 30 тисяч гривень. Частину грошей віддали на турнікети, а ще додатково закупили «розгрузки», тактичні рукавиці, дощовики та іншу амуніцію. Загалом це було по 25 наборів.

- Гроші перераховуєте на рахунок Збройних Сил?

- Ми збираємо кошти і одягаємо наших хлопців з Лисинич, які їдуть на передову. Багато хлопців пішли добровольцями, звісно, вони не мають військової амуніції, тож саме про них ми і вирішили подбати. Дехто з наших односельчан вже воює, а дехто ще тільки збирається.

- А як з’явилася ідея з Великодньою баською?

- Подруга розповіла, що у неї на роботі сплели букетики верби, щоб продати, а гроші перерахувати на потреби ЗСУ. Саме подруга запропонувала і нам у Лисиничах провести таку акцію. Вона з братом закупила за власні кошти вербу та декор, і ми почали збирати букети. У перший день продали 80 штук лише за 15 хвилин.

- Скільки коштував один букет лози?

- Ми не вказували вартості. Хто скільки міг, то стільки і давав. Це була добровільна пожертва. Люди розуміли, що ми це зробили не для продажу на власну кишеню, а на допомогу нашим хлопцям. Почали шукати лозу. Купували знову за власні кошти на ринку, а дехто з односельчан ходив до лісу шукати вербу. Наступного дня ми виготовили 200 штук. І також розпродали усі букети. Загалом за два дні зібрали майже 30 тисяч. Усі кошти цього разу з готівки перевели на карту. Починаємо закупляти нову партію військової амуніції.

Читайте також: «Щоб допомогти нашій армії, створила фотодень»

Схожі новини