Передплата 2024 ВЗ

Новонародженим тваринам – «фронтові» клички

Життя триває навіть під час війни

Незважаючи на гуркіт канонад, у приватному зоопарку “ХІІ місяців”, розташованому під Києвом, з’являються нові його жителі.

Новоселом звіринця стало маленьке зебреня. У зв’язку з воєнними дія­ми його мати пережила неаби­які стреси. Працівники зоопар­ку побоювалися, що через це у зебри зникне молоко, відтак не буде чим годувати малюка. Але все минулося, смугастик під­ростає на очах.

Щоб привернути увагу до цієї радісної події, власник зоо­парку Михайло Пінчук оголосив конкурс серед любителів тва­рин: запропонував дати зебре­няті ім’я. Надійшли різні варіан­ти, скажімо, такий незвичний, як “Стінгер” (назва переносного зенітно-ракетного комплексу, яким наші воїни збивають воро­жі повітряні цілі). Але організа­тори конкурсу все ж зійшли на “мирній” версії. За аналогією з героєм одного мультика назва­ли новонародженого “Малень­кий Зе”.

На радощах від цієї оптиміс­тичної події один із підприємців-добродійників передав у “ХІІ мі­сяців” 30 ящиків яблук – нехай швидше підростають “малень­кий Зе” та інші звірята.

Телятка “Джавеліна” та “Байрактар”.
Телятка “Джавеліна” та “Байрактар”.

А ось дещо схожа інформа­ція. У сімейній фермі “Молоч­ний край”, яка належить Ма­рії Правдюк (село Мирогоща Дубненського району Рівнен­ської області), у ці дні народи­лося кілька теляток. Одну з те­личок підприємливі господарі назвали “Джавеліною” (назва протитанкового комплексу), а маленького бичка – “Байракта­ром” (ударний турецький без­пілотник). Телятка радо відгуку­ються на ці клички.

Читайте також: Українські птахи ворогам здаються... бомбами

Схожі новини