Передплата 2024 «Добра кухня»

Пече хліб нашим захисникам

Валентина Тітова 25 років працювала медичною сестрою у Калинівській центральній районній лікарні. А потім вирішила змінити своє життя

Купила хату в сусідньому селі Бе­режанах. У спадок від колишніх господарів залишилися діжа для тіста, деко та піч. Тож жінка захопилася випіканням. Секретами цієї справи по­ділилася сусідка Марія Федорівна. З її легкої руки пані Валентина почала пекти пироги для учнів у школі. Згодом освоїла короваї.

Такі весільні калачі стали відомими далеко за межами району. Ними благо­словляли молодят до шлюбу, зустрічали дорогих гостей.

Із початком війни Валентині Тітовій довелося взятися за значно прозаїчніші речі. Тепер із великою любов’ю вона пече хліб для військових. Роботу супроводжує щирою молитвою, просячи Господа, аби зберіг життя українських воїнів.

Випечені на черені паляниці – надзвичайно смачні. Фото з домашнього архіву Валентини Тітової
Випечені на черені паляниці – надзвичайно смачні. Фото з домашнього архіву Валентини Тітової

– Мені замовляють, скільки потрібно буханців чи струдлів. Домовилися співп­рацювати з відділом освіти, який коригує харчування захисників та охоронців (щоб не готувати зайвого), – каже ґаздиня.

Випечений ентузіасткою хліб на че­рені – то не просто їжа, а святий оберіг від лиха для наших захисників, бо виго­товлений із великою любов’ю та щирою молитвою.

Читайте також: У 80 літ пече захисникам хліб

Схожі новини