Передплата 2024 «Добрий господар»

Чим культурніша нація, тим сильніший опір

Понад 200 маскувальних таких сіток відправлено на фронт з бібліотеки Романа Іванчука

З першого дня повномасштабної війни Росії проти України у Львівській обласній бібліотеці для юнацтва ім. Романа Іваничука діє волонтерський центр та координаційно-інформаційний пункт.

Тут надають інформаційну підтримку біженцям, збирають ліки та необхідні речі для військових, дитяче харчування та засоби догляду для дітей, які постраждали від російської агресії, яку відправляють у найгарячіші точки країни. Також надають тимчасовий притулок для людей, яким потрібно перевести подих перед подальшою мандрівкою.

А почалось усе з плетіння маскувальних сіток для вояків і техніки. Понад 200 таких сіток вже відправлено на фронт. Розмір кожної – 12-14 кв. м. Загалом «павучки» сплели майже 3 кілометри захисних сіток! Відправка кожної до місця призначення супроводжується гімном України.

За словами директорки бібліотеки, керівниці волонтерського центру, Тетяни Пилипець, у перші вихідні в бібліотеці волонтерило близько 5 тисяч людей. Зараз - приблизно 300 волонтерів щогодини проходить крізь бібліотечні двері. Люди приносять харчі і тканину – допомагають хто чим може.

Багато хто приходить з дітками, яким волонтери влаштовують майстер-класи, проводять арттерапію.

Люди зізнаються, що спільна робота та перебування серед великої кількості однодумів заспокоює, дає впевненість і таку необхідну у цей час підтримку. Найбезпечніше себе відчуваємо, коли є своїми серед своїх.

Читайте також: "Вірю, що все це пекло завершиться, а ви отримаєте файнезного капелюха"

Схожі новини