Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

За “ковідну тисячу” накупив у сільський дитсадок книжечок

Такий презент будівельник зробив малюкам замість дармового кіно для себе

Вихованці дитячого садка “Сонечко” зі села Дроговижа отримали від “січневого Миколая” гарний подарунок: прописи, книжечки-розмальовки, зошити, олівці, фломастери. Благодійником виявився 48-річний місцевий будівельник Ігор Маруняк. Презенти для своїх маленьких односельців він добровільно придбав на 1000 гривень, які держава через застосунок “Дія” видає тим, хто повністю пройшов курс вакцинації від коронавірусу. Подарунок зробив від щирого серця — ніхто з його рідних у “Сонечку” не займається…

- Отримав я на свій телефон ту “ковідну тисячу” і думаю, куди її потратити, - пояснював Ігор свій вчинок кореспондентові “Високого Замку”. - Фітнес мені не потрібен, кіно — теж, бо з ранку до вечора на роботі. Поїхав я до Миколаєва, зайшов у книжковий магазин “Скарбниця” і попросив дівчат вибрати потрібні для наших діточок книги. Продавці зробили це, допомогли відповідно налаштувати смартфон для розрахунку. І вже невдовзі я приніс пакет цих книжечок у наш сільський садочок. Діти на той час уже розійшлися по домівках, тож передав свій презент їхнім вихователькам.

Ігор Маруняк
Ігор Маруняк

Працівники “Сонечка” дуже втішилися з такого вчинку пана Ігоря.

“Радіємо і пишаємося, що такі чуйні, щедрі душею і небайдужі люди є на світі!” - написали вони на сторінці установи у соцмережі.

Схвалили цю добру справу сільський староста Ігор Мельник, мама благодійника, дружина, донька, сестра, швагро тощо.

У Дроговижі Ігоря Маруняка знають як невтомного громадського активіста. У далекому 1990-му, у часи СРСР, першим вивісив на клубі синьо-жовтий прапор. У тому ж році був одним з організаторів всеукраїнського “Ланцюга єдності”. Багато допомагає під час ремонту церкви. Разом з односельцем Степаном Козаком висадив біля крамниці чотири десятки ялинок і дубів. Знають Ігоря і як великого прихильника спорту.

Читайте також: «Жодна моя свічка не схожа на іншу»

Схожі новини