Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ангеле мій

Своїх небесних охоронців ми не бачимо, але вони охороняють нас

Дізнавшись, що у храм привезли чудотворну ікону, вірні вистоюють довжелезні черги, щоб тільки торкнутися до святині. Попри наш прагматичний вік, багато людей вірять у диво, особливо напередодні Різдва. На мій погляд, щоб торкнутися до небесного, не обов'язково здійснювати паломництво, чудо завжди поруч з нами. Ім’я йому — Ангел-охоронець.

Хто такі ангели? У перекладі з грецької, слово «Ангел» означає «вісник». Майже у кожній релігії присутні ці надприродні істоти.

Знаємо, що ангели – це створіння Божі, які мають розум і вільну волю, але не мають тіла. Знаємо, що вони – надприродні, а отже, позаземні, небесні істоти, яких Бог наділив силою, аби могли бути посередниками між Творцем і людьми. Вони, безперечно, – найвище втілення доброти, лагідності й досконалості. Адже недаремно про добру людину кажемо: “Вона (він), як ангел”.  Знаємо й те, що ангелів, які опікуються нами, називаємо Ангелами-охоронцями. Знаємо навіть молитву до Ангела-охоронця, якої навчили нас матері.

Церква вважає, що Ангел-охоронець - це невидимий дух, приставлений Богом до кожної людини з моменту її  хрещення. Не можу сперечатися з цим фактом, але, знаючи про те, скільки маленьких дітей було врятовано від смерті і різних нещасних випадків найдивнішими способами, дозволю собі ґрунтуватися на тому, що вчення про Ангелів-охоронців - позарелігійне. Недавно вчені висловили гіпотезу, що Ангели-охоронці існують насправді.

Сучасні вчені провели власне розслідування і переконалися, що, за статистикою, помітно зростає частка людей, які відмовляються від квитків або спізнюються на літаки, потяги, кораблі, які потім зазнають лиха.

Американські вчені, досліджуючи аномальні явища, з'ясували, що за останні 20 років від рейсів, які закінчувалися катастрофами, відмовлялося на 18% більше людей, ніж від звичайних рейсів.

Вчені схиляються до думки, що у таких людей розвинута інтуїція.  А мені здається, що людей, які відмовилися від небезпечних подорожей, врятували саме Ангели-охоронці.

Особисто у мене бувають випадки, коли внутрішній голос радить чогось не робити, або кудись не йти. Якщо я поступаю наперекір йому, то потім переконуюся, що інтуїція у мене спрацювала...  Але одного разу в юності зі мною стався випадок, який навіть при великому  бажанні не можу віднести до інтуїції.

Пам'ятаю, що я вранці страшенно поспішала, до того ж настільки погрузла у своїх думках, що не розглядалася по сторонах. На одному з перехресть стала на край тротуару і чекала, коли засвітиться зелене світло на світлофорі. Повз мене мчав потік машин. І раптом я відчула сильний удар у груди, від якого відлетіла на два метри.

Не могла повірити сама собі. Поруч нікого не було, тож ніхто не міг мене штовхнути. І лише через мить після цього я усвідомила, що сталося щось неймовірне. Навантажена фура виїхала на тротуар і знесла стовп позаду від того місця, де я хвилину тому стояла.

Увечері  розповіла про те, що сталося, мамі. Вона сказала, що мене врятував Ангел-охоронець.

Сама досі не можу пояснити того, що трапилося зі мною чудо і думаю, що мама мала рацію. Це справді був Ангел-охоронець. Але далеко не всі вірять у своїх Ангелів-охоронців і тим більше не вміють з ними спілкуватися.

Парапсихологи кажуть, що Ангела-охоронця можна просити про захист від недуг та нещасть, але про багатство і славу просити його не варто... І вже тим більше не можна просити Ангела-охоронця покарати якогось свого ворога. Ангели не вершать суд і здатні творити тільки добрі справи, щоб не заподіяти нікому шкоди.

Ангел-охоронець у християнстві - ангел, добрий дух, Богом даний людині при хрещенні для допомоги і керівництва.

Православна та католицька церква говорять, що Ангел-охоронець при хрещенні дається кожній людині і провадить її протягом усього життя, якщо людина вірить у Бога.

Наші Ангели-охоронці перебувають з нами і вдень і вночі, вони захищають нас від неприємностей. У наших силах відповісти їм добром на добро, турботою на турботу, любов'ю на любов. Наші Ангели-охоронці хочуть бачити нас щасливими. І якщо ми віримо в їх існування, звертаємося до них з проханнями, дякуємо їм за виконання бажань і підтримку в будь-яких починаннях, за допомогу та любов, то вони стають сильнішими і їхня допомога стає все відчутнішою.

Священники вчать шанувати і звертатися до свого Ангела-охоронця. Чи є ім'я у нашого покровителя? Церква каже, що є, але нам не дано його знати.

Однак у кожного з нас є день Ангела...  Мені колись здавалося, що це і є його ім’я.  Як з’ясувалося, це не так. День ангела не є днем святкування Ангела-охоронця, це лише день пам'яті святого, чиє ім'я дали тій чи іншій хрещеній людині.

З Ангелом-охоронцем спілкується кожна людина, але більшість з нас приймає це спілкування за внутрішній голос, інтуїцію і навіть шосте відчуття.

Якщо усвідомити, що це саме Ангел-охоронець, то можна просити у нього поради, і він постарається підказати правильне вирішення тієї чи іншої проблеми. Але, знову ж, він не допоможе дізнатися виграшний номер лотерейного білета... Зате Ангел може підказати, чи вступати в шлюб саме з цією людиною, чи настав час купити квартиру, чи довірити своє майно чи здоров'я тій чи іншій людині.

Кажуть, що бачити свого Ангела-охоронця дано лише обраним.

Дехто бачить його лише раз у житті, в особливо критичних випадках: комусь він з’явиться уві сні, хтось просто чує його голос всередині себе.

Коментар для “ВЗ”

Отець Степан Цихуляк, настоятель церкви Святого Миколая, Миколаївський район

Кожна людина має свого Ангела-охоронця. Кожна людина при хрещенні отримує свого Ангела. Тому ми і хрестимо немовлят, щоб Ангел охороняв дитинку мало не з перших днів. Не у дорослому віці треба хрестити, як дехто вважає. Ми не можемо їх бачити, бо вони — невидимі духи. Але кожен з нас відчуває їхню присутність. Якщо ми усвідомлюємо, що десь нас “гризе” совість, це — не інтуїція спрацьовує. Це Ангел нам підказує, що щось ми робимо не так. Ангели  нас охороняють від злого.

Читайте також: Подорож під покровом Святого Миколая

Схожі новини