Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Ззовні – справжня мандаринка, на смак – куштувати не раджу»

Такі оригінальні зимові свічки додають в оселі святкового настрою

Цей матеріал має розпочатись стандартним реченням для 2020 року. Михайло працював на роботі, а потім стався… карантин.

На другому тижні локдауну хлопець взявся експериментувати з бетоном, формував з нього вазони для квітів, декорацію для дому. Набивши руку, тепер виготовляє оригінальні свічки.

«Спочатку робив все за інструкцією і підказками з Інтернету. Потім почав експериментувати, додавати у бетон кольори. Коли підставочок, скляночок, тарілочок власного виробництва не було де вже ховати – закинув фото в Інстаграм. Тоді друзі та знайомі почали замовляти і собі як декор в домівку», - розповідає Михайло Кушнір.

Це стало для нього не лише хобі, а й бізнесом. Тепер разом з дружиною беруть участь у різноманітних ярмарках, знайомлять відвідувачів з «бетонною фантазією» та свічками.

Михайло Кушнір на ярмарку.
Михайло Кушнір на ярмарку.

«У свічки часто додаю квіти. Навесні та влітку їх збираю, висушую і зберігаю. Коли виливаю свічку, як останній штрих додаю волошку, гортензію чи троянду», - ділиться секретами майстер.

Його свічка-«мандаринка» потрапила мені на очі в стрічці в Інстаграмі. Спочатку я й не зрозуміла, що це свічка. На вигляд не відрізниш від справжнього фрукта, на запах – теж, а от куштувати Михайло не радить, віск все ж таки, хоч і натуральний (соєвий та кокосовий).

Свічка як мандаринка.
Свічка як мандаринка.

«Свята наближаються, хотілось казкової атмосфери. Для мене зима та зимові свята асоціюються з мандаринками. Створив такі свічки для домашнього затишку. Робота делікатна: головне - витягуючи з форми, не деформувати мандаринку», - каже Михайло.

Вазон кактуса сформував як жіночу фігуру. А от якою далі формою здивує – не зізнається, чи то інтригу зберігає, чи то маркетинговий хід для підписки на профіль?

Оригінальний вазон для квітів.
Оригінальний вазон для квітів.

Читайте також: «Як продам бодай одну роботу, її повторять і видаватимуть за своє»

Схожі новини