Передплата 2024 «Добра кухня»

Українську пісню співали азербайджанець, казахи і китаєць

У Трускавці роздали нагороди переможцям ІV Міжнародного конкурсу вокалістів «Пам'яті Мусліма Магомаєва», медіапартнером якого є газета «Високий Замок»

З 2 по 5 грудня 2021 року у Трускавці відбувся ІV Міжнародний конкурс вокалістів «Пам'яті Мусліма Магомаєва». Для участі у конкурсі були допущені професійні співаки та співачки віком від 16 до 40 років, які мають спеціальну музичну освіту та студенти музичних навчальних закладів та коледжів.

Щоб взяти участь у конкурсі, треба було подати заявку. Згідно з умовами, до оргкомітету потрібно було надіслати записи виконання класичної арії та естрадної пісні із репертуару Мусліма Магомаєва. Журі усіх прослуховували у сліпому режимі і оцінювали виконання за 10-бальною шкалою. 14 кандидатів із України та 4 із закордону, які набрали найбільшу кількість балів, запросили на живі прослуховування до Трускавця. Усі витрати виконавця, окрім дороги, взяв на себе оргкомітет.
Вступні внески у конкурсі відсутні.

Конкурс з моменту першого проведення став міжнародним. У попередні роки участь у ньому брали представники Польщі, Литви, Великої Британії. Цьогоріч географія розширилася, і до Трускавця приїхало двоє вокалістів з Казахстану, один з Азербайджану і ще один уродженець Китаю, який зараз навчається у Національній музичній академії імені Чайковського.

Унікальність Конкурсу полягає в тому, щоб виявити та відкрити музичній громадськості України та світу вокалістів, які однаково вправно співають і оперу, і естраду. Як це колись робив Маестро. У двох відбіркових турах конкурсанти виконали академічний (оперний) репертуар для власного голосу і естрадну пісню Мусліма Магомаєва. Обов’язковим конкурсним твором була українська народна пісня «Дивлюсь я на небо» з репертуару Мусліма Магомаєва.

Першу премію — 1000 доларів розділили двоє співаків. Це Урфан Джафаров з Азербайджану та українка Дарія Назимчук.

Другу премію — 750 доларів США також журі вирішило розділити на двох конкурсантів — Володимира Морозова та Соломію Павленко.

Третя премія — 500 доларів між собою поділили іноземці — Єрмек Берімжанов з Казахстану та розділили та Лю Куо (Китай).

Спеціальний приз від медіапартнера конкурсу — інтерв’ю у виданні «Високий Замок», яке буде надруковане в одному з наступних номерів, отримав дипломант конкурсу Євгеній Васюков.

Читайте також: «Магомаєв не співав „Дивлюсь я на небо…“, а переживав цю українську пісню на сцені»

P. S. Репортаж про перебіг конкурсу вокалістів «Пам'яті Мусліма Магомаєва» — у тижневику «ВЗ» за 9−15 грудня.

Схожі новини