Передплата 2024 «Добра кухня»

Дім Gucci — про моду, зраду, жадібність і сімейні цінності

Усе це можна побачити у новому фільмі «Дім Gucci»

У прокат вийшов «Дім Gucci» — новий фільм дуже активного цьогоріч 84-річного режисера Рідлі Скотта, у якому він за допомогою цілого «загону» характерних акторів розповів про трагедію одного з відомих модних домів світу. Це фільм про моду, зраду, жадібність, сімейні цінності й розправу, що вийшов з чудовим акторським складом.

У 1995 році сталася одна з найрезонансніших подій у світі моди — було вбито главу модного дому Gucci Мауріціо Ґуччі. Історія досі повниться різними чутками, версіями і здогадками, але в основу свого фільму Рідлі Скотт поклав книгу Сари Гей Форден «Дім Ґуччі: Сенсаційна історія вбивства, божевілля, гламуру і жадібності». За нею — саме Патриція Реджані замовила кілера для вбивства колишнього чоловіка, оскільки її не влаштовувало їхнє розлучення, його нова коханка і розмір аліментів.

Патриція Реджані, роль якої у фільмі зіграла Леді Гага, зустрічає на вечірці скромного адвоката Мауріціо Гуччі, в якому дівчину просто заворожує не сам хлопець, а його прізвище — Гуччі. Вона зваблює хлопця, який незабаром вирішив одружитися з Патрицією, навіть попри погрози батька залишити Мауріціо без спадку. Але Мауріціо з дружиною перебирається у своє маленьке помешкання, він миє машини у компанії свого тестя. Однак Патриції такий розвиток справ не до вподоби — вона починає складну залаштункову гру, яка в кінцевому результаті завершиться скандалом, низкою зрад і вбивством.

Рідлі Скотт скрупульозно ставиться до деталей, відтворюючи імперію Ґуччі. Інтер’єри їхніх бутиків і маєтків відтворені до дрібниць. Костюми 80−90-х, крім того, що є зображенням епохи, несуть у собі символічне навантаження, і брошка у вигляді хижака на піджаку Патриції ілюструє її натуру і підсилює контраст того, на що перетворюється пантера, коли її кидає самець.

Відоме ім’я — як розкішний одяг. Воно дорого коштує, але цінніше за вартість. Може перейти у спадок, а може бути нахабно відібране чужинцями. Особливо якщо ним не дорожити.

Блиск, розкіш, мода, гонитва за грошима, нехтування сімейними цінностями — так можемо охарактеризувати атмосферу картини Рідлі Скотта.

Костюмери тут попрацювали на славу, неможливо відірвати очей від одягу персонажів «Дому Gucci «, стиль і тренди того часу передані чудово. Кожен костюм, кожна деталь гардеробу акторів ретельно продумані й опрацьовані. Чого тільки варта сцена з хусткою, дизайн якого придумав батько Мауріціо. Насправді це фільм — данина моді того часу. Та що там говорити — Gucci — це щось поза часом, це вічно!

Схожі новини