Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Після нового сезону скетчів «Наші Без Раші» замахнулися на повнометражний фільм

Команда Kolegi Studio представила 7-й сезон

Хто любить якісний український патріотичний гумор, давно знайомий з творцями скетчів «Наші Без Раші», який створила команда Kolegi Studio. Пошукаєш на ютуб-каналі «щось для душі», і обов’язково натрапиш на «наших». Чому «наших»? Бо це колектив креативних людей з Буковини, Галичини, Полісся, Поділля, який протягом останніх 3-ох років тішить українців хорошими історіями про Україну майбутнього. Майбутнього — без «Раші і рашистів».

Команда, яку очолює актор і автор скетчів львів’янин Роман Гапачило, знімає скетчі, ідея яких полягає в тому, щоб через призму гумору підняти болючі суспільно-соціальні теми, і таким чином дати глядачу можливість глянути на ситуацію в країні по-іншому.

17 листопада «Наші Без Раші» представили на великому екрані допрем'єрний показ 7-го сезону гумористичних скетчів «Наші Без Раші». На жаль, згідно з умовами карантину, зал не міг вмістити усіх шанувальників доброго гумору. Але той, хто чекав на новий сезон, зможе подивитися прем’єру скетчів, що запланована на ютуб-каналі 19 листопада.

А про що у нових скетчах нам розказали творці? Не повірите, журналістові одного з провідних телеканалів розповіли, що в одному українському селі живуть і паруються лише… геї. Але, як з’ясувалося, це була лише «качка». Та й про Павла Зіброва і Леді Гагу смішний скетч зняли. Але мене найбільше втішило, що «Наші Без Раші» незабаром зніматимуть новий повнометражний фільм «Пропала грамота-2», продюсером якого виступить відомий актор і режисер Ахтем Сеітаблаєв. Про це журналістці «ВЗ» в ексклюзивному інтерв’ю розповів Роман Гапачило.

— Романе, як довго працювали над новим, 7-им, сезоном «Наші Без Раші»?

— Кожен сезон, у якому виходить шість скетчів, триває шість місяців. Це час від ідеї, коли вони пишуться і аж до моменту, коли ми їх транслюємо. Хоча сама зйомка триває лише три дні, але потім йде процес монтування. Однак 7-й сезон нам вдалося зробити лише за чотири місяці.

— Ви — автор ідеї. Чи сперечаються з вами члени команди?

— Звісно! Я пишу скелет, ще 20 відсотків додає колектив. Але щодо того, про що ми жартуємо, я не компромісний. Ті теми, які я вибрав, вважаю, що вони мають працювати. А от те, який жарт ще можна додати, чи який — забрати, ми узгоджуємо, сперечаємося, щоб усе зробити якнайкраще.

— Будь-яка робота, а тим більше — кіно вимагає вкладення коштів. Звідки їх берете?

— Це все люди. Практично кожен фільм за такий сезон, щоб його тільки зробити (без гонорарів колективу) коштує 10 тисяч доларів. Ми живемо за кошти українців, які дивляться наші скетчі на ютубі.

— Відверто ненавидите усе, що стосується «руского міра», бо скетчі ваші, хоч і з гумором, але дуже патріотичні. Чи не погрожували вам?

— Насправді, у нас багато є коментарів, у яких нам кажуть, що з нами за це відбудеться. От, до прикладу, один останніх: «Вам капєц! Гражданє чєчєнской национальності вас поубівают!». На що я їм відповів: «Тобто ви захистити себе самі не можете! Вам треба, щоб вас захищали чеченці?!».

До речі, ми навіть «потрапили» до Скобєєвої (скандальна російська журналістка, ведуча ток-шоу «60 минут». — Г. Я.). Там показали один з епізодів нашого скетчу. Їх це турбує, бо ми вміємо дати відсіч. Хлопці — на фронті дають відсіч ворогу, а ми тим, що вміємо робити.

— Маєте намір знімати повнометражний фільм «Пропала грамота-2», який продюсуватиме Ахтем Сеітаблаєв. Як ви з ним познайомилися?

— Випадково. Був карантин. Ми хотіли, щоб люди сиділи вдома і протягом 12 годин дивилися нас у ютубі. До перегляду ми запросили багато різних гостей з різною позицією — музикантів, акторів… Ахтема запросили поговорити про українське кіно після перегляду фільму «Кіборги». Я йому написав, і Ахтем відразу відгукнувся, мовляв, бачив наші скетчі. Ми з ним годину говорили про українське кіно, це все є у нас на ютубі. А потім я йому написав: «Ми зрілі до кіно». Ми зустрілися, обговорили ідею. Сценарій пише наш колектив, Ахтем практично повністю буде продюсувати цей фільм. Зйомки заплановані на вересень-жовтень 2022 року, а глядачі його побачать 2023-го.

Читайте також: «Коли спитаєте моїх дітей, нащо потрібен батько, скажуть: «Щоб ми не були биками» (відео)