Передплата 2024 ВЗ

Смартфони: типи захисту від води і призначення

Розробники захистили айфон від попадання пилу і вологи за стандартом IP68

14 вересня 2021 року відбулася презентація новенького Айфон 13. Остання модель смартфона отримала топові процесор, камери і крутий функціонал. Крім цього, розробники захистили айфон від попадання пилу і вологи за стандартом IP68. Розберемося, які є типи цього параметра і навіщо він потрібен.

Види захисту

Вибираючи пристрій, більшість користувачів спираються на стандартні характеристики. Багатьох цікавить продуктивність, потужність і можливості камер, на параметр з позначенням IP можна не звернути увагу серед інших значень. Ці букви в поєднанні з цифрами показують рівень захисту смартфона від попадання пилу і вологи. Основні стандарти:

  1. IP54. Цифра 5 — показник, що незначна кількість мікрочастинок потрапляють в корпус телефону, але пил не завдає шкоди начинці. Знак 4 — пристрій захищене від впливу крапель або бризок, але тривалий контакт з водою зашкодить.
  2. IP56. Покращений стандарт захисту від вологи. Цифра шість вказує на те, що гаджет не боїться струменів води. Його можна мити під водою протягом трьох хвилин.
  3. IP57. Сімка означає, що девайс несприйнятливий до занурення на нетривалий час. Зазвичай проміжок становить всього кілька хвилин. Завдяки такому стандарту захисту можна зняти пару фото під водою або записати коротке відео.
  4. IP67. Смартфон надійно захищений від попадання пилу. Користувачеві доступна зйомка в екстремальних умовах, але з водою слід бути більш обережним. Телефон як і раніше боїться тривалого контакту з вологою.
  5. IP68. Стандарт вважається максимальним рівнем захисту пристроїв. Смартфон витримає занурення під воду на глибину більше, ніж один метр. Користувачеві доступно кілька годин використання пристрою в незвичайних умовах.

Якщо у вас гаджет з останнім стандартом захисту, сміливо знімайте унікальні відео під водою і в екстремальних умовах.

Призначення захисту

Перші моделі смартфонів приходили в непридатність через випадкове попадання вологи або пилу в корпус. Вони були менш стійкими до зовнішніх чинників. Заборонялося користуватися телефоном навіть під час дощу, адже він міг зламатися.

Розробники створили унікальну технологію захисту. Завдяки цьому користувачам стало доступно безліч функцій. Наприклад, під час відпустки можна зробити унікальні знімки під водою.

Стійкість до вологи дозволяє видалити бруд з поверхонь під краном. Стандарти захисту використовуються не тільки в смартфонах, але і в ноутбуках, планшетах та інших пристроях.

Схожі новини