Передплата 2024 ВЗ

20 тисяч комашок-«сонечок» в одній квартирі!

Унікальний світовий рекорд встановила жителька Дніпра Надія Комарова

В її міській оселі «мешкають» 20 тисяч іграшкових «сонечок» — червоних комашок із чорними цятками. За два останні роки колекція цих експонатів збільшилася у чотири рази.

Гігантські і мініатюрні фігурки «соне­чок» із пластику, фарфору, гіпсу, ткани­ни, вовни, металу, скла, паперу, глини тут є всюди: на стінах, стелі, холодиль­нику, посуді, меблях, годиннику, на по­стільній білизні, навіть у ванній кімнаті. Колекціонувати їх господиня почала чо­тирнадцять років тому, отримавши від подруги подарунок — брошку із зобра­женням «божої корівки».

«Багато друзів кажуть, що я схожа на „сонечко“, і навіть не уявляють, що я могла колекціонувати щось інше, — розповіла власниця незвичного досяг­нення. — „Сонечко“ є талісманом вогня­них знаків. А за гороскопом я — Лев, так що ця комашка є моїм покровителем. Ці створіння приносять удачу і є потуж­ним оберегом. Незважаючи на те, що поєднання кольорів у них доволі агре­сивне, гості у мене почуваються спо­кійно і затишно».

«Сонечка» є улюбленими комахами багатьох людей, зокрема дітей. У живій природі «божі корівки» (у Західній Єв­ропі їх ще називають «божими овечка­ми», «сонячними телятками») прино­сять багато користі: у садах знищують попелиць. За день одне «сонечко» може очистити дерева, кущі, городні рослини від сотні шкідників.

Схожі новини