Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Leopolis Jazz Fest таки відбудеться у Львові 24-28 червня 2021 року

Фестиваль стане першою великою концертною подією, яка пройде в Україні з початку пандемії та проводитиметься з дотриманням усіх карантинних норм

Для напрацювання стандартів проведення масових заходів створюється експертна група з представників Львівської міської ради, Міністерства культури та інформаційної політики України, Міністерства охорони здоров’я України.

Нова реальність для гостей Leopolis Jazz Fest.

Зважаючи на безпрецедентні заходи безпеки цей рік встановить нові правила поведінки організаторів і гостей фестивалю. Як і раніше фестиваль пройде в форматі open-air, що суттєво знижує ризики. Проте буде й список нових правил:

  • кількість гостей у партері, пікнікових зонах буде скорочено вдвічі;

  • організовано зони та впроваджене тестування для усіх гостей фестивалю, які купили квитки;

  • вхід у пікнікові зони буде організовано за попередньою реєстрацією за символічну вартість — для контролю кількості людей;

  • у разі позитивного тесту або підвищеної температури оргкомітет поверне кошти за квитки, такі гості не допускатимуться на локації фестивалю;

  • усі локації фестивалю будуть облаштовані засобами дезінфекції, необхідно дотримуватись усіх рекомендацій згідно з Постановою КМУ від 09 грудня 2020 р. № 1236;

  • музиканти, оргкомітет та члени підрядних організацій також будуть тестуватись.

Хедлайнери готові приїхати у Львів, кого ж почуємо?

Закордонні артисти — зірки джазу — підтвердили свою готовність приїхати до Львова та чекають на зустріч зі слухачами. Завдяки бездоганній репутації фестивалю музиканти впевнені, що всі карантинні норми будуть дотримані.

На Сцені ім. Е. Рознера виступить британський співак, володар чотирьох премій Греммі, зірка світового масштабу — SEAL. Відомий своїм неповторним хрипким баритоном та класичним написанням пісень, SEAL досяг успіху в багатьох музичних жанрах. Його м'який тембр, що звучить у хітах «Crazy» і «Kiss from a Rose», швидко закріпив за ним статус шанованого співака. За ці роки SEAL продав понад 30 мільйонів альбомів по всьому світу.

Чекаємо американського трубача та композитора Кріса Ботті. На його рахунку понад чотири мільйони проданих платівок. Протягом останніх трьох десятиліть Ботті записувався та виступав з такими зірками як: Стінг, Барбра Стрейзанд, Тоні Беннетт, Леді Гага, Джош Гробан, Йо-Йо Ма, Майкл Бубле, Пол Саймон, Джоні Мітчелл, Джон Мейер, Андреа Бочеллі, Джошуа Белл, Стівен Тайлер (Aerosmith) і навіть Френк Сінатра.

Один із провідних джазових музикантів сучасності Камасі Вашингтон теж чекає на свій концерт у Львові. Коли Камасі Вашингтон випустив свій феноменальний альбом The Epic, він відразу ж зробив його натхненником нашого покоління в сфері прогресивної, імпровізаційної музики, завдяки чому молодь відкриває для себе музику, яку не чула раніше. Визнаний критиками альбом The Epic отримав численні нагороди, включаючи American Music Prize та альбом року Gilles Peterson Worldwide. Після цієї роботи Вашингтон почав співпрацювати з іншими впливовими артистами, такими як Кендрік Ламар, Джон Ледженд, Run the Jewels, Ibeyi.

Очікується неймовірний концерт Jazz at Lincoln Center Orchestra with Wynton Marsalis. Джаз-оркестр Лінкольн-центру (JLCO) — це біг-бенд з 15 віртуозних музикантів на чолі з Вінтоном Марсалісом, художнім директором всесвітньо відомого Jazz at Lincoln Center, що базується в Нью-Йорку. Головна місія Jazz at Lincoln Center — музично збагачувати та розширювати глобальну спільноту джазових слухачів, знайомити з історією різних жанрів й поколінь. Для цього Jazz at Lincoln Center проводить тисячі концертів і освітніх заходів щосезону.

Вінтон Марсаліс — віртуозний американський трубач і композитор, один з найвідоміших представників музичної династії Марсалісів. Він дебютував як лідер в 1982 році, з того часу створив понад 60 джазових і класичних записів, які принесли йому дев'ять премій Греммі. Вінтон Марсаліс — відомий у всьому світі викладач, володар почесних докторських ступенів від десятків університетів і коледжів США, автор шести книг. Він став першим джазовим музикантом, який отримав престижну Пулітцерівську премію в галузі музики за ораторію Blood on the Fields.

Ізраїльський контрабасист Авішай Коен також планує свій виступ: «Львів — головна зупинка в моєму гастрольному графіку. Приємно знати, що місто і спонсори створюють таку атмосферу для музики й джазу. Мені також дуже подобається, що завдяки кільком сценам джазовий фестиваль доступний абсолютно всім — молодим і літним людям, тим, хто любить музику і концерти. Відеоекрани розташовані по всьому місту, і це унікально».

Тотальна діджиталізація

Зважаючи на обставини, цього року фестиваль не зможе відвідати така кількість гостей, як раніше. Організатори фестивалю зроблять акцент на відеотрансляціях концертів наживо. З будь-якої точки світу можна буде долучитися до прямих ефірів і стати онлайн-гостем заходу.

Також буде випущено новий мобільний додаток Leopolis Jazz Fest. Більшість друкованих матеріалів буде перенесено в онлайн формат.

Фестиваль залишається першим cashless-фестивалем в Україні. Готівка не приймається, всі розрахунки тільки безконтактними картками на локаціях Сцени ім. Е. Рознера.

Проведення Leopolis Jazz Fest з дотриманням карантинних норм стане стартом відновлення культурного та економічного життя для країни, прикладом для інших концертних організаторів.

Фестиваль відбудеться за підтримки Генеральних партнерів: Mastercard, Київстар, Borjomi.