Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Кісти у нирках і печінці полікують соки лопуха й чистотілу

Кіста печінки — це порожнина, заповнена рідиною

Вміст кіст печінки — це світла прозора чи бура прозора рідина з домішками крові чи жовчі. Вони найчастіше бувають у лівій частині печінки. Якщо кіста невелика, не нагноюється, не стискає нерви, кровоносні судини, лімфатичні протоки, внутрішні структури самого органа чи сусіднього, то з такими кістами треба боротися народними засобами.

Зокрема, помічні соки чисто­тілу й лопуха. Зібрати чистотіл, як тільки з’являться на ньому перші квітки. Пропустити че­рез млинок для м’яса. Відтис­нути 1 л соку через кілька шарів марлі. Поставити в холодильник на тиждень. Прозору верхню частину злити. У частину соку, яка залишилася, долити горіл­ки до 1 л. Приймати вранці на­тще за 30 хв до їди, розводячи наполовину відваром шипши­ни чи водою.

Починати лікуван­ня з 10 крапель, додаючи що­дня по 1 краплі, й довести цю дозу до 20 крапель, приймаючи ліки в такому дозуванні 10 днів, а потім знижувати дозу по 1 кра­плі й довести до початкових 10 крапель. По 10 крапель пити ще 10 днів. Потім зробити перерву на 10 днів і курс повторити.

До чистотілу добре додати калину. Залити 12 ст. л. ягід 1,5 л окропу й настояти 2 години. Випити на­стій калини протягом двох днів між прийомами їжі. Після закін­чення прийому соку чистотілу перейти до прийому соку лопу­ха. Його готують із листя й коре­ня лопуха, змоловши на млинку для м’яса й відтиснувши через марлю. Зберігати в холодиль­нику. Пити сік перед їдою по 1 ст. л. Приймати 10 днів, 10 днів — перерва, й знову 10 днів пити, так чинити, поки не випити 0,5 л соку. Зробити перерву на один місяць. Повторити такий са­мий курс. Загалом випити один літр соку. Листя найліпше зби­рати на початку нового Міся­ця, з раннього ранку й до полу­дня, а копати корінь, навпаки, в другій половині дня, ближ­че до заходу сонця, за тиждень до настання Молодика.

Для лі­кування кіст у нирках також ви­користовують лопух, але за ін­шою методикою приготування й прийому. На 800 мл соку ве­ликих листків додати 200 мл горілки, збовтати й постави­ти в холодильник на один тиж­день. Ця порція — на 1 курс лі­кування. Приймати по 1 ст. л. тричі на день за пів години до їди, запиваючи 0,5 склян­ки води. Після закінчення кур­су продовжити лікування, ви­користовуючи листя молодого лопуха. Його миють і кладуть у холодильник. Цей сік при­датний до вживання протягом 3 діб. Пийте чітко за схемою, не пропускаючи жодного дня: 1-го та 2-го дня — по 1 ч. л. дві­чі на день за 45 хв до їди; 3-го й 4-го — по 1 ч. л. тричі на день за 45 хв до їди. У наступні дні по 1 ст. л. тричі на день за 45 хв до їди. Усього треба випити не менш як 0,5 л цього соку.

Ліку­вання лопухом слід поєднува­ти із прийомом відповідно од­ного, а згодом іншого збору лікарських рослин. Для одер­жання першого збору треба взяти порівну такі трави: польо­вий хвощ, календулу, родовик, мучницю, подорожник і живо­кіст польовий. 1 ст. л. суміші по­дрібненої трави залити 300 мл окропу. Настояти 3 години, про­цідити й пити по 2 ст. л. тричі на день перед їдою. Курс лікування — 3−4 місяці. Для другого збору беруть порівну плоди шипши­ни, корінь кульбаби, корінь ци­корію, звіробій, парило. 1 ст. л. подрібненої суміші заливають 300 мл окропу, 5 хв кип’ятять на слабкому вогні, настоюють 2 го­дини, проціджують, п’ють по 2 ст. л. тричі на день перед їдою. Курс лікування — 3−4 місяці. Піс­ля цього кіста або зменшується в розмірі, або розсмоктується.

Схожі новини