Передплата 2024 «Добрий господар»

Лайфхаки для безробітних: як оптимізувати витрати та де взяти грошей

Гроші необхідні завжди — навіть якщо з якихось причин ви не можете зараз працювати, це не хвилює ЖЕК, банк тощо.

Оплата лікування, навчання, а також таких базових потреб, як харчування і погашення рахунків за комунальні послуги — щомісяця людина витрачає багато грошей, навіть не купуючи нічого істотного. У нашій статті ви дізнаєтеся, де знайти джерело доходу або додаткових коштів у складні життєві періоди.

Навчіть інших навичок, які ви опанували

Якщо ви талановитий музикант, спортсмен або володієте іншими навичками, вам можуть заплатити за те, що ви навчите інших. Ви можете стати вчителем-фрилансером або знайти послугу, яка допоможе вам отримати клієнтів. Ви будете починати з невеликих сум, і клієнтів буде не так багато. Але в перспективі ви зможете заробити чимало, а також поліпшити свої педагогічні здібності та допомогти іншим. Не варто недооцінювати той час, який ви в дитинстві проводили за грою на піаніно або практикою у зворотному сальто.

Стати водієм Uber, Uklon або Bolt

Щоб стати водієм, вам необхідно виконати декілька умов. У кожної компанії вони відрізняються. Але загалом вам має бути понад 18 років, досвід водіння — понад 3 роки, машина — завжди чиста й охайна, необов'язково нова. Плюс у тому, що ви можете працювати в будь-який зручний час.

Здавайте кімнату на Airbnb

Якщо ви живете окремо, й у вас є зайва кімната, ви можете здавати її в оренду за додаткову плату. В цілому за три тижні після першого гостя ви побачите результат у грошовому еквіваленті. За бажанням гості можуть залишати чайові, а також подарувати вам щось як подяку за хороший сервіс.

Продайте непотрібні речі

Швидше за все, у вас є книги, одяг та інші предмети, якими ви більше не користуєтеся. Витратьте кілька днів на вивчення платформ, де вигідніше продати ці речі. Наприклад, OLX, Shafa, Etsy, eBay, Prom.ua тощо.

Подбайте про чужу тварину

Підходить тим, хто любить тварин. Господар собаки чи кішки їде у відрядження чи відпустку або фізично не встигає вигуляти вихованця — у великих містах це часте явище. Також деяким хворим тваринам, як і людям, потрібні доглядальники. Подивіться оголошення на відповідних сайтах або дізнайтесь у знайомих — можливо, вони шукають людину, яка за гроші догляне вихованця. Починайте зі ставки 50−70 грн за годину. А після того як з'являться стабільні клієнти, можете збільшити суму.

Дайте доступ до даних за гроші

Є сервіси, які дадуть вам гроші тільки за доступ до ваших даних. Наприклад, Nielsen роздає гроші, просто дозволяючи їм встановити на ваш комп'ютер програмне забезпечення, що відстежує ваші звички. Не варто ставитися до цього з упередженням — передача такої інформації ніяк на вас не вплине. Однак перш ніж погоджуватися, перевірте компанію — прочитайте відгуки й уточніть деталі.

Спробуйте себе в ролі таємного покупця

Вам можуть заплатити, щоб ви зображували із себе постійного клієнта за такі послуги, як доставляння піци. Таємні покупці — це ті люди, за допомогою яких компанії перевіряють якість обслуговування клієнтів. А ви, своєю чергою, можете отримати за це гроші.

Станьте оцінювачем пошукових систем

Ви можете заробляти 12 доларів на годину, оцінюючи точність пошукової системи. Попри те, наскільки просунутий Google, помилки неминучі, і людям готові платити за перевірку сервісу.

Оформте онлайн-кредит

Практично всі перераховані вище способи підходять тим, хто хоче заробити в перспективі. Якщо гроші потрібні терміново, ці варіанти навряд чи допоможуть. Оптимальний спосіб — онлайн-кредит у МФО. Наприклад, CreditPlus видає гроші під 0,01%. Переплата буде мінімальною, і при цьому ви зможете успішно вирішити всі фінансові труднощі.

Схожі новини