Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Світову популярність селянка здобула завдяки... козам

Матері шести дітей щодня піднімають настрій 13 симпатичних кізочок

Популярність, про яку деякі зірки можуть тільки мріяти, здобула рядова жителька села Старий Олексинець Кременецького району, мати шести дітей Любов Кобилянська. Попри величезну зайнятість на хазяйстві, 46-річна домогосподарка з великим успіхом веде свій відеоблог на YouTube-каналі — має на ньому 53,4 тисячі підписників.

Такій шаленій підтримці пані Люба завдячує 13… козам, які живуть на її обійсті. За порадою 11-річної доньки Наталі, жінка розповідає на камеру про найменші особливості із життя цих «мінікорів»: про те, як їх правильно годувати-поїти, мити, облаштовувати для них житло, при потребі — лікувати, доїти, переробляти їхню продукцію. А ще сповіщає усім охочим про кумедні випадки із життя цієї козобратії, кожен представник якої має власну кличку. Кого звати Кнопкою, кого — Муркою, Чернишем, Кривою, Мурзою, Кицею, Білою. Пані Люба знімає про них потішні ролики, які із задоволенням переглядає дітвора.

Серед інтернет-друзів української селянки — її затяті прихильники із багатьох куточків світу, у тому числі, з Німеччини, Австралії. «Я нічого не придумую, не фантазую — показую так, як воно є. Показую наше життя, наше село…», — каже авторка відеоблогу «Я і кози».

Завдяки своїм рогатим годувальницям Кобилянські завжди мають на столі дієтичне молоко, козячий сир-сметану, масло. А ще пані Люба вміє виготовляти пікантний твердий сир із козячого молока, на який є великий попит.

Але найбільше господиня цінує своїх кізочок за їхню грайливість, уміння своєю поведінкою підняти настрій, розвеселити. Біля тварин корисні навички до праці отримують діти.

Своїм друзям в інтернет мережі пані Люба дає й інші житейські поради: скажімо, як заготувати на зиму козячий сир, або як «законсервувати» свіжі яйця, зробити пікантний салат. Утім, розповіді про життя кізок — поза конкуренцією. Їх можуть одночасно переглядати від 9 до 15 тисяч осіб.

Схожі новини