Передплата 2024 «Добра кухня»

Ідеальний аромат

Аромат «звучить» по-різному на кожній жінці

Для кожної жінки парфуми — важливий аксесуар і незамінний інструмент створення образу. Але серед багатьох нових і класичних ароматів дуже легко загубитися: пробуючи один за іншим, ви розумієте, що так і не зустріли того самого, єдиного.

Смак і нюх нерозрив­но пов’язані між собою, саме тому ви не розріз­няєте смаку різних продуктів, якщо закладений ніс. З цієї точки зору ваші гастрономічні уподобання можуть допомогти визначитись з уподобаннями парфумерними. Тут варто вра­ховувати нюхові асоціації, які, як правило, особливо сильні в ту чи іншу пору року.

Оскільки зміна температу­ри, зокрема і погоди, у цілому впливає на парфумерні вподо­бання, слід для різних сезонів обирати різний аромат. Влітку, у спеку, ароматні ноти швид­ше розсіюються і відчуваються інтенсивніше, тому легкий сві­жий шлейфовий аромат піді­йде найкраще. У холодну пору року духам потрібно набагато більше часу, щоб розкритися, тому можете сміливо вибирати складний, багаторівневий і ін­тенсивний аромат — наприклад, з мускусом або східношипрови­ми акордами.

Коли дивитеся на парфум, звертайте особливу увагу на позначку eau de — що вказує на концентрацію запаху. Так, один і той же аромат у концен­трації парфумерної та туалет­ної води може звучати зовсім по-різному. Логічно, що перша — більш стійка і насичена, а в ольфактивний склад другої, як правило, внесені більш легкі і свіжі ноти. Ось чому туалетна вода відчувається на тілі трохи більше двох годин.

При виборі аромату потрібно враховувати не лише гастроно­мічні смаки і сезон, а й те, якою особистістю ви себе відчуваєте. Це працює так само, як і з від­тінком помади (хтось вибирає пристрасний червоний, а дехто — таємничий вишневий чи легко­важний рожевий). Той чи інший аромат може продемонструвати оточенню ваш настрій. До речі, тут не все так просто: якщо ви дуже сором’язлива, то сильний, спокусливий аромат-афродизіак може надати вам упевненості й сміливості, а легкий, ніжний пар­фум — врівноважити характер ак­тивних, сильних дівчат.

У той час як туалетна вода роз­кривається на шкірі досить швид­ко, парфумованій потрібно на­багато більше часу, щоб повною мірою проявити себе. Щоб пере­конатися, що ви не помилилися з вибором парфуму, потрібно пере­спати з ним. Пам’ятаєте, як Мери­лін Монро «одягала» на ніч тільки краплю улюбленого Chanel № 5? До речі, ще одна порада щодо тестування парфумів в магази­ні: за один раз варто пробувати не більше трьох різних запахів — більше ваш нюх просто не розріз­нить. Отже, нанесіть один на ліве зап’ястя, другий — на праве і йдіть далі. Оцінити те, як розкривається парфум на шкірі, можна буде че­рез декілька годин.

До речі, один і той же аромат «звучить» по-різному на кожній жінці. Так, на подрузі вони «си­дять» чудово, а від вас віддають дешевим дезодорантом з 90-х. А річ у біохімічному складі лю­дини — унікальному, як відбитки пальців. Тому ніколи не купуйте парфумів, якщо не спробували його на собі, ґрунтуючись лише на враженні від того, як він «зву­чить» на комусь іншому.

Якщо ви націлені на вибір сво­го ідеального аромату, то запла­нуйте похід у парфумерний ма­газин зранку. Це найкращий час, тому що нюх ще не «забитий» сторонніми запахами і може го­стріше сприймати ті чи інші ноти.

Схожі новини