Передплата 2024 ВЗ

«Хортиця» для малюків

На Запоріжжі фермер із зятем збудували з дерева «козацький» дитячий майданчик

У Михайлівському районі на Запоріжжі є невеличке село Братське. Місцевий фермер Володимир Пержинський разом з однодумцями звів там унікальний дитячий майданчик, аналогів якому немає. Серед полів виросла ціла Хортиця! Щоправда, у мініатюрі.

Зустрічає малечу та дорослих форт-лабіринт з безліччю хо­дів і виходів, спостережна чотириповерхова вежа з лавочками на кожному поверсі, водяний млин та вітряк, різні гойдалки. А ще величезний дерев’яний корабель з гарматами!

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

— Я у Братське приїхав жити 25 років тому. Тоді з розваг для малечі в селі були лише стадіон та старі гойдалки, які стояли у занедбаному стані. Пізніше, як наше фермерське господар­ство розширилось, я задумався: що можу для села зробити?

Захотілося, щоб діти витрачали свій вільний час не тільки на мобільні телефо­ни й комп’ютери. Так виникла ідея ство­рити цікаве місце для дозвілля, — розпо­відає пан Володимир.

Проєкт розробили у 2015 році. Те­риторію під парк розваг фермер віддав власну, приватизовану. З деревом пра­цювати довірив зятю. Хоч той спеціаль­ної освіти не має, та задум тестя настіль­ки припав до душі, що швидко всього навчився. Першою виросла серед поля фортеця, пізніше додалися інші зони. Одним з останніх «причалив» корабель. Діти люблять залізти в каюту, покрутити штурвал чи бахнути по уявному ворогу з гармат.

Поки діти гасають лабіринтом, дорос­лі відпочивають у бесідках. І все — цілком безкоштовно. У вихідні тут часом збира­ється кількасот гостей, бо облюбували місцеву «Хортицю» і жителі сусідніх сіл, і навіть мешканці обласного центру. Зу­пиняються тут і подорожні, мандруючи на відпочинок на море у Херсонську об­ласть. Незабутні враження та гарний на­стрій гарантовані.

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Схожі новини