Передплата 2024 «Добрий господар»

Відпочинок в ОАЕ буде за ціною Єгипту?

Де можна «недорого і сердито» відпочити в оксамитовий сезон

Кінець вересня і весь жовтень — чудовий час, щоб зловити літо за хвіст та податися на відпочинок на море в оксамитовий сезон. Як правило, ціни на такі тури теж комфортні: на 10−15% нижчі, ніж на початку оксамитового сезону.

Міністерство охорони здоров’я України оновило списки «червоних» та «зелених» кра­їн. Хорватія нарешті у «зеленій» зоні (після по­вернення з Хорватії до України туристам не потрібно самоізолюватися на два тижні і ро­бити ПЛР-тест на Covid-19), а ось ОАЕ — все ще у «червоній»…

Менеджер з туризму Надія Кручишин розповіла «ВЗ», що пасажири, які подорожу­ють до ОАЕ, повинні надати під час реєстрації на рейс в аеропорту поліс, який підтверджує покриття витрат, пов’язаних з лікуванням Covid-19 та перебуванням в умовах ізоляції на території ОАЕ. Також потрібно показати нега­тивний результат тесту на коронавірус. Осо­би, які приїжджають до Абу-Дабі з-за кордону, включно з туристами, і подорожні, які прилі­тають через аеропорти інших еміратів, пови­нні 14 днів сидіти на карантині.

Власник турфірми Тарас Антонів каже, попри «червону» зону, туристи можуть полеті­ти в оксамитовий сезон (з аеропортів Києва, а з кінця жовтня і зі Львова) в ОАЕ. При цьо­му повинні мати негативний тест на корона­вірус, зроблений за 72 години до прильоту в країну. Тиждень відпочинку в ОАЕ стартує від 382 доларів з особи, в ціну включено сніданки. За його словами, через коронакризу туропе­ратори роблять все можливе, щоб заохотити туристів їхати в ОАЕ, особливо, якщо є недо­бір у «повітряних суднах». «Обіцяють, що від­починок в ОАЕ буде за ціною Єгипту, — каже „ВЗ“ Тарас Антонів. — Рекомендую відпочинок саме в ОАЕ, бо в жовтні там гарантовано клас­на погода. Сервіс в ОАЕ — на високому рівні».

За словами Тараса Антоніва, популярни­ми напрямками українців в оксамитовий се­зон традиційно залишаються Туреччина та Єгипет. Ціни у хороших готелях стартують від 500 доларів за сім днів відпочинку (на систе­мі «Все включено»). «У цих країнах чимало го­телів пройшли сертифікацію щодо роботи в умовах епідемії», — продовжує розмову пан Тарас.

Ті, хто «наситився» Туреччиною і Єгиптом, мають шанс полетіти на екзотичні острови — Балі, Мальдіви та Домініканську Республіку… Відтепер екзотика доступна з авіавильотом зі Львова, щоправда, з пересадкою у Стам­булі. Тижневий відпочинок у скромному готелі Балі обійдеться від тисячі доларів з особи, на Мальдівах — від 1155 доларів. У вартість вхо­дять лише сніданки. А ось у Домініканах де­шевше, і годують краще — 990 доларів з особи з системою «Все включено».

«Попит на дорогі курорти є, бо зараз людям важлива безпека і хороший сервіс», — підсуму­вав Тарас Антонів.

Схожі новини