Передплата 2024 «Добра кухня»

На День села запросили… стриптизера!

Еротичні танці запланували після виступу духового оркестру, дуету бандуристок, вокалістів «Яворини»…

Овва! Ця новина підняла на вуха всю Україну: на Волині жителі невеличкого села Вишеньки Рожищенського району на День села «виписали» собі чоловіка-стриптизера! Відповідними афішами навіть похвалилися в Інтернеті. Мовляв, а що, тільки «городським» дамам можна розслаблятися під еротичні танці? І доярки хочуть «зрєліщ»!

Перст благодійників, які пого­дилися оплатити роботу стрип­тизера, впав на танцівника, відомого як Mr.Tiko. А робота його — не з дешевих. Згідно з розцінками, оприлюдненими на сайті «Стриптиз на замовлення в Україні», танок цьо­го майстра коштує не менше 2 тисяч гривень, шоу-програма — від 5 тисяч. Стриптизер мав «запалювати» селя­нок після виступу духового оркестру, дуету бандуристок, вокалістів «Яво­рини»…

Дізнавшись про такого «цвяха» святкової програми, багатьом, осо­бливо старшому поколінню, стало образливо, що організатори дій­ства зрівняли національну культуру України та вульгарність… Хоча мо­лодь, звісно, новину «перетирала» по-своєму. Мовляв, нарешті і в мале село прийшла Європа, ура!

У Носачевичівській сільській раді, куди входить село Вишеньки, від складання цієї програми «від­хрестилися». Запевнили, що не за­тверджували на свято стриптизера. Тоді як анонс з’явився на афішах?..

Урешті-решт новина наробила такого шуму, що виступ стриптизе­ра відмінили. У Вишеньках, де 330 жителів, це повідомлення зустрі­ли по-різному. Дуже ображено і го­стро її через соцмережі прокомен­тував сам винуватець бурхливої полеміки. Mr. Tiko звинуватив у ска­суванні його номера журналістів. Зокрема, танцівник написав таке: «Для мене ця ситуація — яскравий доказ того, що досі перебуває­мо в глибокій дупі СРСР. Більшість державних представників культу­ри і поняття зеленого не мають про ту ж культуру, не знають значення слова „райдер“ для артиста, і на 10% не можуть догодити сучасній молоді. Їхній рівень розвитку щодо аналогічних заходів — це сусідські лабухи, „Червона рута“ на сцені у виконанні внучки двоюрідної се­стри начальника будинку культу­ри… Будь-яка нормальна люди­на без „пів літра на груди“ не може дивитися на цю „художественну комедію“. Може, це і замашки на­шого менталітету, але держава, за­мість того, щоб дати людям емоції, захват і почуття свята, — ще більше погіршує ситуацію. Усе це викли­кає лише посмішку, та й в цілому 70% поставилися до ситуації (ви­ступу стриптизера в селі. Авт.) з розумінням, адекватно і дуже по­зитивно, але ж є тих 30% темних, незадоволених людей… Душею на Заході, а насправді — в дупі…».

Mr.Tiko запалює публіку. Але не у Вишеньках…
Mr.Tiko запалює публіку. Але не у Вишеньках…

Не знаю, що думають ті «70%», про яких написав стриптизер, але особисто я не зрозуміла б, якби на День Києва після виступу міського голови Віталія Кличка вискочила на сцену напіводягнена діва (чи кра­сень у стрингах), і вихилялася на пілоні чи терлася дупою біля носа когось із делегованих до висту­пу чи глядачів… Для мене на таке дивитися було б принизливо. Бо українські традиції і культура дале­кі від таких сумнівних дійств. Інша річ — свято приватне: чийсь день народження чи річниця фірми, па­рубоцька чи дівоча вечірка, або ж тематичний виступ у нічному клу­бі. Куди вхід дозволено лише пев­ному колу осіб, а не цілій громаді — від малого до старого. Як у Ви­шеньках. Адже виступ стриптизе­ра Mr. Tiko, як повідомила жителька села Антоніна Клімчук, мав відбу­тися просто неба в центрі села…

Фото з відкритих джерел

Волинська область

Схожі новини