Передплата 2024 ВЗ

«Бабця у свої 74 роки раптово стала власницею Rolls-Royce Wraith, ціною так у 350 тисяч доларів…»

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом подачі недостовірної інформації у декларації львівської митнички

74-річна Марія Заброварна, яка є свекрухою начальниці відділу митного оформлення «Рава-Руська» Львівської митниці ДФС Олесі Заброварної, стала власницею елітного авто Rolls-Royce Wraith (2014 року випуску). Ця новина облетіла весь Інтернет. Вартість такого елітного авто становить приблизно 350 тис. доларів (понад 9 млн. грн.). Звідки у літньої пенсіонерки така дорога автівка?

Уперше львівська митничка Олеся Заброварна «засвітилася» у масс-медіа у лютому 2018 р. Як стало відомо антикорупційному виданню «Наші гроші», обласна прокуратура проводила досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом декларування завідомо недостовірних відомостей у деклараціях за 2015−2016 роки начальника відділу митного оформлення № 4 митного пункту «Рава-Руська». Журналісти повідомили, що Олеся Заброварна не задекларувала майже 650 «квадратів» нерухомості!

І от нове розслідування журналістів. Як інформує Bihus.info, Олеся Заброварна після відкриття проти неї кримінального провадження… згадала у декларації про мамину машину і дев’ять об’єктів нерухомості. Окрім цього, на її свекруху оформлений автомобіль преміум-класу Rolls-Royce Wraith, а на доньку — Porsche Cayenne та квартира у київському бізнес-класі, повідомляє проект «Декларації».

На своїй сторінці у «Фейсбуці» журналіст Bihus.info Антон Столяров написав: «Держава дала тобі метр кордону і 12 годин, щоб красти». Вийшов у мене матеріал про львівську митницю Олесю Заброварну, якій 67-річна мама дає покататися на своєму Audi Q5. Але куди успішнішою виявилася її свекруха — бабця у свої 74 роки раптово стала власницею Rolls-Royce Wraith, ціною так у 350 тисяч доларів…

Хто ж їздить на цьому злощасному Ролсі? За версією самої Олесі Заброварної — якийсь невідомий бізнесмен і вона до нього жодного відношення не має. А за моєю — катається на ньому не хто інший, як її донька Богдана. Я навіть бачив фото з його салону у неї в «Фейсбуці». Але це фото дуже швидко зникло з її сторінки… На щастя, хоч із реєстрів «інфа» так просто не видаляється.

Окрім Ролс-Ройса, у дівчини також є новенький Порш і квартира на 170 «квадратів» у київському бізнес-класі. От тепер сиджу і думаю — може й правда там у неї якийсь бізнесмен у спонсорах? Чи все ж таки мама-митниця?".

А журналіст телеканалу «1+1» Тарас Середич розповів: «Ми відправили на Львівську митницю запит про надання інформації щодо їхньої працівниці (Олесі Заброварної. — Авт.), яка за зарплату 6 тисяч гривень примудрилась купити Mercedes ML i AUDI Q5, а свекруха якої володіє Rolls-Royce Wraith за 350 тисяч доларів. Але детальну відповідь на запит нам пообіцяли надати лише після оплати виготовлення копій документів. Ось вам справжня відкритість до ЗМІ та народу…».

У приймальні в.о. начальника Львів ської митниці ДФС Василя Германа, у якого ми хотіли розпитати про величезні статки його підлеглої, повідомили, що начальник на виїзді. Я зателефонувала до Олесі Заброварної. На моє запитання про дорогу автівку її свекрухи вона відповіла: «Ще ви про це не писали… Можете все продублювати. Я нічого коментувати не буду. Вибачте».

В обласній прокуратурі повідомили, що відкрито кримінальне провадження за фактом подачі недостовірної інформації (ст.366−1 ККУ). Ведеться слідство.

А тим часом…

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав уряд внести законопроект про кримінальну відповідальність за контрабанду на розгляд Верховної Ради. Про це він сказав під час засідання Кабінету Міністрів. За словами Авакова, раніше в українському законодавстві була відповідна стаття, але за часів президентства Януковича вона була декриміналізована.

Глава МВС зазначив, що наразі узгоджений механізм комплексних заходів із залученням фахівців Департаменту захисту економіки НПУ, Державної фіскальної служби, Генеральної прокуратури та СБУ. «Уже завтра плануємо почати „тиск“ на контрабандне середовище, аби залучити додаткові кошти у держбюджет», — сказав Аваков. За його підрахунками, такі дії дозволять поповнити бюджет на 70−100 мільярдів гривень.

Схожі новини