Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Щоб підготувати фігуру до пляжного сезону — жінкам не обов’язково відмовлятися від десертів»

Про це розповіла на семінарі експерт зі стажем із здорового харчування Оксана Гайванович

На курортах Туреччини стартував літній відпочинковий сезон, а ще у ТОПах подорожей українців — пляжі Єгипту, де якраз сприятливий клімат для красивої засмаги. Як підготувати фігуру до пляжного сезону? На жаль, над цим питанням чимало представниць прекрасної статі думають за тиждень-два до вильоту на курорт. У кафе здорового харчування Львова зібрали на спецлекцію лише жінок, щоб розповісти, що для стрункої фігури не потрібно докласти надзусиль і витрачати весь сімейний бюджет.

… Лекція відбулася у теплій атмосфері. Нашу жіночу команду пригощали так званим позитивним коктейлем із фрешу цитрусових з нотками меду. Коктейль спалює калорії і налаштовує організм на позитивний настрій. На тарілці — легкі вишукані закуски із домашнього сиру, редиски, помідорів, маслин… Якщо щодня харчуватися малими порціями і чотири-п'ять разів на день, то фігура вас приємно вразить. З цього свою розповідь почала експерт з багаторічним стажем із здорового харчування, співвласниця кафе здорового харчування Оксана Гайванович. «Головне правило харчування на літо — пити багато чистої негазованої води, не менше літра на день, — наголосила пані Оксана. — Друге правило — їсти багато овочів та фруктів, особливо тих, які ростуть у нашій місцевості, бо вони мають нашу генетичну енергетику. Та треба бути уважним: сирі овочі — якщо зі шлунком все гаразд. Якщо ні — парені, варені, запечені. Клітковина, яка є в овочах, очищує кишково-шлунковий тракт, овочі багаті на фітопоживні речовини. Хоча м’ясо — складник наших м’язів, та влітку його споживання варто скоротити — організм витрачає більше енергії на його перетравлювання. Дієтологи рекомендують скоротити споживання м’яса до двох разів на тиждень. Найкращий варіант — рибні страви (рибний білок краще засвоюється, ніж білок з курятини, свинини) у поєднанні з овочами».

Оксана Гайванович не рекомендує їсти влітку мариновану рибу — є ризик отруїтися. Найкраще рибу запекти або приготувати на парі. Серед секретних рецептів красивої фігури — кисломолочні продукти, які добре втамовують голод та сприяють схудненню. Одна з жінок запитала, чи варто пити молоко або каву з молоком. Оксана Гайванович відповіла, що жінкам після тридцяти не варто налягати на цей продукт, бо викликає неприємні процеси у шлунку. «Випробувано на собі — споживання свіжого домашнього сиру, особливо на ніч, допомагає скинути зайві сантиметри, — продовжує пані Оксана. — Але не купуйте сир, що має нуль відсотків жирності, він не корисний. І ще важливий нюанс — жінкам не обов’язково відмовлятися від десертів (та треба знати міру). Десерти мають бути фруктові, ягідні — наприклад, желе, муси, смузі. Готуйте смузі в домашніх умовах, додавайте туди льону, замість цукру — стевію».

Якщо харчування правильне, але все ж на стегнах та у зоні живота дошкуляє целюліт — гайда на обгортання. Менеджер антицелюлітної косметики Марія Костенко каже: обгортання не обов’язково робити в салонах. Чотири тижні домашніх обгортань плюс кілька підтримуючих процедур — і на пляжі можна красуватися гарною фігурою. Пані Марія радить обирати маски для антицелюлітних обгортань на основі морських водоростей (деякі маски мають у складі йод). «Водорості, які активно борються із целюлітом, збирають в екологічно чистих регіонах з травня по серпень, — наголошує Марія Костенко. — Це молоді водорості, які мають найбільшу дозу цінних мікроелементів. Такі маски долають не лише целюліт, а й зменшують об’єми тіла, підтягують і живлять шкіру, роблять її привабливою не лише до пляжного сезону».

Схожі новини