Передплата 2024 «Добра кухня»

«Корупціонерів повісять за ноги на шибениці і публічно битимуть по задниці…»

Такий задум має міський голова карпатського Сколе

Корупціонерів, наркодилерів та тих, хто фізично кривдить дітей, — на шибеницю! Володимир Москаль, міський голова райцентру Сколе, що на Львівщині, виступив з оригінальною ініціативою — замість радянського пам’ятника (він безіменний і, за словами керівництва мерії, встановлений без дозвільних документів, підпадає під декомунізаційний закон) у центрі міста зведуть… шибеницю.

Це має бути не туристична атракція. На шибениці по-справжньому каратимуть тих, хто проштрафився. Зловили на хабарі чи на продажу наркотиків (особливо біля шкіл) — ласкаво просимо на публічне покарання! І це не першоквітневий жарт.

Мер Сколе Володимир Москаль, коментуючи на прохання кореспондента «ВЗ» свою специфічну ініціативу, переконує, що спорудження шибениці — на часі. «Це буде символ боротьби з корупцією, символ покарання за поширення наркотичних та психотропних речовин, кермування автівкою у нетверезому стані, — на повному серйозі каже пан Володимир.

— Наразі проводимо обговорення ідеї у соцмережах, потім — громадські слухання. Шибеницю спорудимо за гроші місцевих підприємців, частину я виділю зі сімейного бюджету. Ціна проекту — 30 тисяч гривень".

Запитую, чи це не нагадує Середньовіччя? «Не погоджуюся з вами, — відповів мер Сколе. — В Україні розгул корупції, який гальмує розвиток економіки, а наші умілі люди виїжджають за кордон. Така ситуація потребує вирішення.

Починаємо з місцевого самоврядування! Сподіваюся, такі шибениці встановлять по всій Україні, у селищах і містах. От побачите — це дасть колосальний результат, дуже зменшить відсоток корупційних злочинів".

Мер карпатського міста не погоджується з думкою, яка гуляє по соцмережах, що шибениця негативно впливатиме на дитячу психіку. Каже, діти змалку мають бути привчені до того, що за важкі злочини потрібно відповісти…

«Якщо впіймали біля школи наркодилера, а в установі хабарника, приведемо їх до шибениці і підвісимо догори дригом. Процес буде публічним. Люди визначать, скількома ударами палицею покарати винного. Потім битимуть по задниці». У цей момент не стримуюсь і сміюся, все ще сподіваючись, що мер так жартує, розважається. Така реакція не сподобалася пану Москалю: «Це не смішно! — каже. — Справді битимуть по задниці 10−20 разів (під час карального процесу має чергувати карета швидкої допомоги. — Авт.). Коли знімуть з шибениці, нададуть першу медичну допомогу, якщо треба, бо ми не звихнуті й не дурнуваті».

Схожі новини