Передплата 2024 ВЗ

«На вигляд Торент — злий пес. Насправді - «божа кульбабка»

Свинини і курячого м’яса французький бульдог не їсть. А от за фруктами-овочами «вмирає»

Коли миколаївський підприємець Максим Корчинський гуляє на вулиці зі своїм чотирилапим улюбленцем — французьким бульдогом Торентом — інші собаки наїжачуються, помилково сприймаючи хрипке дихання «родича» як гарчання, як прояв агресії. Людей до того ж дезорієнтує «зла» фізіономія пса — тому жахаються, обходять його боком. А Торент ніяк не второпає, чому всі його бояться. Он і господар скаже, що перед вами ніякий не злюка, а «божа кульбабка». Жодного випадку агресії!

Торенту п’ять років. Максим придбав «собаку для квартири», яка доповнювала б домашній затишок. Французький бульдог на цю роль підходить чи не найкраще. Торент любить спати на диванах, ліжках (згортається калачиком у ногах господарів). Гавкотом нікого не потривожить — подасть сигнал лише тоді, коли хтось стукає у двері. Навіть не відповість, коли на нього інші пси відкривають свого рота. Цінує увагу. Обожнює, коли у хаті збирається вся сім'я, намагається притулитися до кожного.

Бути у компанії з дітьми для нього справжнє задоволення. Тяжко переносить самоту, розлуку з близькими. Коли донька пана Максима повертається додому з навчання, від радості Торент вистрибує на неї. То як такого «мілашку» не любити? І нічого страшного, що у сні хропе як людина. Цей «недолік» Торент компенсує своєю терплячістю.

Один із багатьох плюсів французького бульдога у тому, що не скавчатиме серед ночі, просячись «до вітру» — щоб не розбудити господарів.

— Якось у вихідні ми відпочивали до 11-ї години, — пригадує Максим, — і Торент стійко чекав, поки ми не прокинулися…

Чистокровний Торент пройшов базовий тренінг у кінолога. Слухняно виконує команди «сидіти», «лежати», «поруч», «на місце». Тренер казав, що за 20 років кар'єри французький бульдог вперше став його учнем. Переживав, чи піддасться дресурі. Піддався!

Є у цього красунчика свої проблемні місця. На відміну від інших собак, не вміє плавати — боїться води. Складно переносить великий мороз і спеку. На ці «мінуси» домашні обов’язково зважають і роблять все, щоб їхній улюбленець не відчував жодних незручностей.

У Торента своя дієта. Йому не дають ні свинини, ні курятини — ветеринари кажуть, що у м’ясі птиці багато антибіотиків та іншої «хімії», яка може зашкодити собаці. Тож споживає телятину, каші.

Овочі-фрукти їсть усі, які тільки існують: помідори, апельсини, мандарини, ананаси. За цитрусовими «вмирає». Навіть кавуни наминає Торент.

Незважаючи на свій грізний вигляд, Торент — цілком миролюбний, «колєжанський» собака. До вівчарки чи до іншого пса підбіжить, бо цікаво познайомитися з ними, подружитися. А хрипле дихання, яке лякає «родичів», — це недопрацювання природи: французький бульдог дихає через викривлену носоглотку. Інколи цю ваду виправляють пластичні хірурги…

Схожі новини