Передплата 2024 «Добра кухня»

“Невже у Львові хочуть зробити картинку для Раші-ТВ?"

Продюсер Ірини Білик пояснив позицію співачки і розповів про її волонтерську діяльність

Сольний концерт народної артистки України Ірини Білик, який має відбутися у Львівській опері 6 березня, опинився під загрозою зриву - через виступи активістів, які вимагають, аби співачка публічно визнала Росію державою-агресором. Білик закидають також незаконні відвідини Криму 2015 року та участь у ювілейному концерті Кіркорова влітку 2017-го.

На прес-конференції у Львівському прес-клубі продюсер Ірини Білик Олег Збаращук розповів про волонтерську діяльність співачки, про її відвідини госпіталів, де лікуються наші поранені захисники, концерти у Краматорську та інших містах Донбасу. Також показав подяки від воїнів і окремих бригад. Перед початком розповіді продюсера журналістам показали записи волонтера і воїна, які розповіли про те, як і чим допомагає фронту Ірина Білик. «Якщо народна артистка України повинна щось доводити у своїй країні, у мене опускаються руки», - сказав, зокрема, волонтер «Стєпанич».

Продюсер Ірини Білик (і також гурту «ТІК») Олег Збаращук переконаний, що «коли комусь допомагаєш, треба це робити тихенько». Щодо закидів на адресу Білик про відвідини Криму і Росії заявив таке: “2015 року до окупованого Криму через територію Російської Федерації Ірина Білик літала на весілля своєї подруги, якій за п'ять років до цього напророчила гарного чоловіка»... Згодом сама співачка визнала, що справді припустилася помилки, полетівши у Крим із території РФ. А щодо концерту Кіркорова влітку минулого року, то Ірина Білик була там разом зі своїм чоловіком Асланом Ахмадовим (громадянином РФ) і сиділа у залі, як звичайний глядач, хоча Кіркоров і просив її виступити. Однак, за словами Збаращука, Білик не погодилася. Після концерту російський Перший канал запросив Ірину взяти участь у програмі «Пусть говорят», але і їм співачка відмовила.

Пан Збаращук запевнив, жодного концерту в окупованому Криму чи у Росії з 2014 року Ірина Білик не давала, хоча отримує чимало запрошень, зокрема і на участь у різних розважальних передачах і ток-шоу на російських телеканалах.

«Найновіший відеокліп Білик «Не питай» з альбому «Без гриму» - українською мовою, - розповів продюсер. - Наступний, «Не ховай очей», теж буде україномовним. Із двадцяти треків, які звучать у новій концертній програмі співачки, половина – українською мовою. Ще кілька років тому українських пісень в концертах Ірини звучало дві-три. Але тепер це наша принципова позиція – збільшувати їх кількість».

«Яка мета блокування концерту Білик у Львові?» - запитав продюсер. І сам відповів: «Потопити Ірину як співачку? Тоді я розумію. Чи зробити картинку для «Раші ТВ»? Дуже не хочеться, щоб культурна столиця України перетворилася на майданчик для маніпуляцій. Якби в Іри була позиція не проукраїнська, я б ніколи не підставлявся і не працював би разом з нею. Вона любить Україну, любить свого глядача і хоче радувати його гарною українською піснею”.

Чи виступить 6 березня у Львові Ірина Білик, і далі невідомо. Хоча усі квитки на концерт продано… Але чи визнає співачка Росію державою-агресором?

Схожі новини