Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Повернення Бантика

У Києві два місяці шукали 7-місячну вівчарку. До пошуків долучилися й правоохоронці

Господар шукав його довгих два місяці. Семимісячне цуценя нахабно викрали з подвір'я будинку за кілька годин до Нового року. Злодії обрізали світло на території, розбили браму та витягли тварину з будки. Сам будинок не обікрали. Киянин Михайло Бойко не втрачав надії знайти чотирилапого друга.

Чоловік розмістив у столиці білборди із написом: “Викрадено друга! Довгошерсте цуценя німецької вівчарки. 7 місяців, на ім'я Бантик. Цілодобово. Винагороду гарантовано!”. До пошуків собаки долучилися сусіди, друзі. Пошуків не припиняли навіть у Різдвяну ніч. Розклеювали оголошення по місту... Михайло написав звернення до усіх небайдужих у соцмережах про те, що не може жити без свого собаки. До пошуків долучилися кияни, які перейнялися цієї історією. Також Михайло написав заяву про викрадення чотирилапого друга і до поліції. Готовий був заплатити викрадачам сотню тисяч гривень!

“Телефонували переважно шахраї, - каже Михайло. - Казали, аби перерахував на їхній рахунок кошти, але доказів того, що собака у них, не надавали. А потім з'явилися справжні викрадачі — зажадали не 100 тисяч гривень, а 200 тисяч. Запитали, чи готовий заплатити більші гроші?Надіслали фото ошийника Бантика і його повідка...”.

До справи про зникнення Бантика долучилися правоохоронці. Відстежили викрадачів і знайшли собаку. А як все було, на своїй сторінці у Фейсбуці написав перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськин. Поліцейський розповів, до нього зателефонував близький товариш, бойовий генерал і попросив допомогти у ... пошуках цуценяти.

“Я здивувався, що з таким проханням до мене звернулася людина, яка пройшла вогонь і воду, дивом вижила, - зауважив Аброськин. - Розповів, що до пошуків тварини долучилися сусіди, і тисячі киян. Я переглянув ролик про Бантика, який отримав понад 2 млн. переглядів. Не зміг відмовити та звернувся з проханням до працівників Департаменту карного розшуку Нацполіції - знайти час у напруженому графіку і допомогти знайти цуценя та злодія, який його викрав. Два дні, і злочинець, який викрав Бантика, був встановлений та знайдений. У нього ж був знайдений й Бантик. А сьогодні працівники карного розшуку надіслали таке фото. Може хтось мене і не зрозуміє, але сьогодні на одну щасливу людину стало більше”.

Дописувачі у соцмережах звісно раділи, що правоохоронці допомогли знайти вкраденого собаку. Але й зауважили, що у всіх цивілізованих країнах такими справами займаються поліцейські. І людям не потрібно ходити і когось просити про особисту послугу... Сподіваємося, українські поліціянти не обмежаться лише однією подібною справою. На викрадача чекає покарання, він під слідством. Як виявилося, злодій - знайомий Михайла Бойка. Добре знав, як чоловік прив'язаний до свого чотирилапого друга... А викрасти цуценя було легко. Він добрий і тулиться навіть до незнайомців.

Схожі новини