Передплата 2024 ВЗ

У понеділок, 18 грудня, — потужна магнітна буря!

Різке погіршення самопочуття можуть відчути навіть молоді, здорові люди.

Метеорологи попереджали, що грудень буде багатим на магнітні бурі. Сильні збурення магнітосфери Землі фіксували 4, 11 та 13 грудня. Однак, схоже, це були лише «квіточки». Найпотужніша магнітна буря атакує у понеділок, 18 грудня.

Триватиме вона лише один день, проте різке погіршення самопочуття можуть відчути не тільки люди старшого і похилого віку, в яких є по 2-3 хронічні захворювання, а й навіть молоді та здорові. У них може розвинутися головний біль напруги.

Тож на наступний понеділок фахівці не радять планувати важливих справ, які передбачають великі витрати енергії. Тоді, можливо, вдасться уникнути неприємних симптомів, від яких потерпають метеозалежні. А такими, за словами головного лікаря Київського міського центру здоров’я Отто Стойки, є 50-70% населення Землі. Радить у неділю лягти спати раніше — сон позитивно впливає на нервову систему. Зранку — контрастний душ і ритмічна зарядка. У такий нехитрий спосіб тонізуєте організм і почуватиметеся набагато краще.

Кому точно буде кепсько у понеділок, 18 грудня, — людям з ІІІ стадією гіпертонічної хвороби, в яких тиск стабільно перевищує 180/110 мм рт. ст., і тим, нервова система яких виснажена, які потерпають від різких перепадів настрою. Важливо, аби хворий не забув прийняти таблетку антигіпертензивного препарату та заспокійливе (найкраще — трав’яний збір, що не провокує сонливості, загальмованості і звикання).

Якщо немає такої потреби, відмовтеся від поїздок у громадському транспорті — на базар чи у Пенсійний фонд по довідку можна сходити в інший день. Полежіть, відпочиньте. Довго перед телевізором не сидіть і обирайте ті програми та кінострічки, які не викликають у вас негативних емоцій.

Якщо маєте можливість подихати свіжим повітрям, скористайтеся нею. Постійте на балконі або хоча б прочиніть кватирку, прогуляйтеся парком (за умови, що до нього не треба добиратися маршруткою). А от якщо живете у селі — сміливо виходьте на-двір. Тільки не забудьте вдягнутися по погоді. Груднева погода — мінлива, є ризик застудитися.

Не переїдайте (тим більше, що зараз триває піст), але й не голодуйте. Надавайте перевагу легким білковим продуктам — їжте нежирний домашній сир, яйця, курятину, індичку, кроляче м’ясо, пийте кефір.

Уникайте конфліктів. Якщо знаєте, що розмова з тією чи іншою людиною може закінчитися сваркою, відкладіть з’ясування стосунків на потім.

Фото Men’s Health

Схожі новини